HolotropikumEzért nem ajánlott sokáig visszatartani a vizeletet!

Ezért nem ajánlott sokáig visszatartani a vizeletet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor hív az anyatermészet, akkor menni kell, mégpedig a lehető leggyorsabban ajánlott megszabadulni a vizelettől, mert különben kellemetlen mellékhatások alakulhatnak ki.

Ezért nem ajánlott sokáig visszatartani a vizeletet!

Sachin Malde urológus szerint egy átlagos felnőtt ember 500 ml folyadékot képes tárolni anélkül, hogy beindulna a vizelési inger, ha ezt a mennyiséget meghaladja a húgyhólyagban lévő folyadék, akkor irány a mellékhelyiség.

Lássuk, mi történhet, ha valaki rendszeresen visszatartja a vizeletét!

1. Húgyúti fertőzés

Kellemetlen feszítő, szúró érzés alakul ki a medencében, és úgy érzed, hogy állandóan ki kell menned a mosdóba. Azért alakulhat ki fertőzés, mert a húgyhólyagodban felhalmozód baktériumok elszaporodnak. Ezért, ha vizelés közben fájdalmat érzel, és vércseppek is megjelennek, fordulj gyorsan orvoshoz.

„Legyél férfi vagy nő, ha a nap folyamán számos alkalommal hosszabb ideig visszatartod a vizeleted számos hosszútávú problémával nézhetsz szembe. Első sorban a baktériumok elszaporodnak a húgyhólyagban, ez pedig húgyúti fertőzést okozhat.” – mondja Malde.

Ezt már olvastad? Ne tartsd magadban: 4 ok, amiért egészséges a pukizás

2. Hólyagrepedés

Azért sem szabad nagyon visszatartani a vizeletet, mert súlyosabb esetben megrepedhet a hólyag, és ilyenkor csak műtéti beavatkozás révén lehet orvosolni a problémát.

„Annak ellenére, hogy ez ritkán fordulhat elő, van rá esély. Ez általában akkor fordulhat elő, ha előtte már volt húgyúti sérülés, akár hibás műtéti beavatkozás vagy előző fertőzés.” – mondja Robert Glatter a Lenox Hill Kórház orvosa.

3. Vesekő

Ha gyakran tartod vissza a vizeletedet, és emellé még kevés folyadékot iszol, azzal nem teszel jót a veséidnek, mert a kevés folyadék nem tudja megfelelően átmosni a szerveket, és így az apró homokos kristályszerkezetek felgyűlnek, és idővel köveket képeznek.

Ezt már olvastad? Ezekről a betegségekről árulkodik a vizelet színe!

4. Meggyengül a húgyhólyagod

Idővel a húgyhólyagod veszíteni fog a rugalmasságából, a feszességéből, ha gyakran visszatartod a vizeletedet, mert úgy fog viselkedni ez a szerv, akár egy vízzel teli lufi. Minél jobban kitágul, annál kevésbé fog tudni összehúzódni. Így pedig vizeletvisszatartási gondjaid is kialakulhatnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek