HolotropikumEzért ilyen keresett a REPCEMÉZ!

Ezért ilyen keresett a REPCEMÉZ!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A repceméz a ritka mézfajták közé tartozik, világszerte eltűnőben van, ugyanakkor az egyik legértékesebb is világszerte. Mivel a repcét egyre több helyen genetikailag módosítják, különböző növényvédő szerekkel kezelik, a méhek nem gyűjtik a pollenjeit, mivel halálos rájuk nézve.

Fotó: ilonablog.blog.hu
Fotó: ilonablog.blog.hu

Az egyik legmagasabb szőlőcukor tartalmú méz, és emiatt gyorsan finomszemcsésen kristályosodik. Napok alatt zsírszerűvé-krémszerűvé válik, könnyen kenhető lesz, ezért krémméznek is hívják. Színe a krémszínűtől a halvány sárgáig terjed.

A repceméz azért nagyon értékes, mert szűrés után azonnal kiszerelésre kerül, ezért alkotóelemeinek nagy része károsodás nélkül jut a szervezetbe. Legfőbb hatása az, hogy nagyon alacsony a savtartalma, így a gyomorsav-túltengéssel küzdők is bátran fogyaszthatják. Emellett fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású, és a magas vastartalom miatt felveszi a harcot a vérszegénység ellen. A repceolaj Q3-enzimet tartalmaz, ami segíti a csontfejlődést, így a repceméz a csontritkulásban szenvedők számára is ajánlott. E mellett erősíti és megújítja az érfalak rugalmasságát, csökkenti a rossz koleszterint.

Csontritkulás esetén próbáljuk ki természetes kezelésként a repceméz, dió és tojás keverékét. Szükségünk van 15 házi tojásra, 15-20 darab citromra, egy kg repcemézre, egy kg darált dióra, és 2 dl házi pálinkára vagy svéd cseppre. A tojáshéjat zúzzuk porrá, majd öntsük rá a citromlevet. Az edényt födjük le és hagyjuk egy sötét, hűvös helyen 15-18 napig, amíg a por fel nem olvad. Időnként megkavargathatjuk, hogy megnézzük a massza a állagát. Miután felolvadt a tojáshéjpor, hozzáadjuk a mézet, a diót és a pálinkát. Hűtőbe tesszük, és a második nap fogyaszthatjuk is. Naponta háromszor két kanállal fogyasszunk a keverékből, lehetőleg étkezések után. A kalciumkúrát hat hónap után megismételhetjük. A kezelés nemcsak a csontritkulás ellen jó, hanem a reumatikus betegségek, az angolkór ellen is, valamint mésztelenítésre is kitűnő.

Ha lefekvés előtt a teába vagy egy pohár tejbe repcemézet teszünk, nyugodt, pihentető éjszakára számíthatunk. A repcemézet arcpakolásként is használhatjuk. Magas E-vitamin tartalma miatt felveszi a harcot az öregedéssel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek