HolotropikumEzért fontos, hogy mindig héjastól fogyaszt a sárgarépát

Ezért fontos, hogy mindig héjastól fogyaszt a sárgarépát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ezért érdemes a sárgarépát héjastól fogyasztani!

Ezért fontos, hogy mindig héjastól fogyaszt a sárgarépát

A sárgarépa egy rendkívül egészséges alapzöldségünk, amely számos vitamin, köztük az A-vitamin forrása. A legjobb pedig az, ha nem hámozod meg a sárgarépát, hanem héjastól fogyasztod, akkor sokkal több hasznos vitamint, nyomelemet juttatsz be a szervezetedbe.

Immunerősítő

Ha rendszeresen elrágcsálsz naponta 2-3 nyers sárgarépát, akkor erősebb lesz az immunrendszered, jobban fog működni az emésztésed, és még az öregedés nyomai sem fognak annyira meglátszani a bőrödön, köszönhetően a héjban lévő számos antioxidánsnak, amelyek védik a sejtjeidet az ártalmas szabad gyököktől.

Természetesen úgy kell megenni a sárgarépát, hogy előtte alaposan meg kell mosni, mert lehetnek rajta problémát okozó mikroorganizmusok, homokszemcsék.

A gyenge immunrendszerű gyerekek, idősek reggel igyanak meg üres gyomorra egy kisebb pohár sárgarépa levet, a kúra 10 napig kell tartson, és utána máris erősebbnek fogja érezni magát kicsi, nagy, egyaránt.

A sárgarépa leve hidratálja a bőrt

Tegyél pár sárgarépát egy facsarógépbe, és a kapott lével kend be az arcodat, a pattanásaidat, sőt a barnás foltok eltüntetéseben is segíthet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek