Közismert, hogy a petrezselyem gyökere és levele nagyszerűen enyhíti a bőrgyulladásokat, a pattanásokat, és az elszíneződésektől is megszabadít. Nyilván akkor lesz a leghatékonyabb a kezelés, ha friss petrezselymet használunk.

cikk2015-08-19

A citromlé is hatásos tud lenni a fekete pontokkal szemben, csak a savassága miatt érzékennyé teheti az arcbőrt, ami az erős napsugárzás következtében könnyebben leéghet.

A mézből is csodás arckezelő krémet készíthetünk. Felfrissít és hidratál, és eközben antibakteriális hatása van, így a gyulladásokat is képes megakadályozni. Sok embernek sikerült a mézzel eltüntetnie a sebhelyeket, amelyeket a begyulladt pattanások okoztak. Főként a manuka méz rendelkezik kifejezetten erős antibakteriális hatóanyagokkal, de a rendes mézet is nyugodtan használhatunk, az is nagyon hatékony csodaszer.

Ha összekeverjük e három alapanyagot, akkor egy rendkívül erős bőrfrissítő és hidratáló kencét kapunk, ami még kitisztítja a pórusokat is, megakadályozva a pattanások keletkezését.

Az arcmaszk elkészítéséhez szükségünk lesz:

  • egy kötés friss petrezselyemre, a szárát és a leveleket is használjuk fel
  • egy evőkanál frissen facsart citromlére, ha száraz a bőrünk, lehet kevesebbet is használni
  • két kiskanál mézre

Elkészítés:

Nagyon finomra daráljuk le a petrezselymet, mindenestől, amíg zöldes színű krém lesz az egészből. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, a mézet, és alaposan keverjük össze.

Mielőtt feltennék a maszkot, alaposan tisztítsuk meg az arcbőrünket. Ezután kenjük be magunkat, a szemkörnyéki területet azonban hagyjuk ki. A pakolást 10–15 percig tartsuk az arcunkon. Ezután langyos vízzel öblítsük le, és élvezzük a selymesen puha arcbőrt.

A kezelést egy héten egyszer ajánlott elvégezni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.