Ezért alszanak másképp a férfiak, és másképp a nők!

Ezért alszanak másképp a férfiak, és másképp a nők!

Számtalan dologban különböznek férfiak és nők, és ez alól nem képeznek kivételt az alvási szokások sem.

1. A nők hamarabb lefekszenek és korábban kelnek

Egy 2011-es tanulmány szerint, amely a Proceedings of the National Academy of Science szaklapban jelent meg, a nők belső időérzéke 6 perccel gyorsabban jár, az az siet, mint a férfiaké.

Michael J. Breus, a Psychology Today lapnak elmondta, elég egy apró környezeti változás, és teljesen elállítódhat ez a biológiai belső óra, ezért előfordulhat olyan eset is, amikor akár egy órával korábban ágyba bújik a nő, míg a férfi még csak nem is álmos.

Ezt már olvastad? Így ne aludj soha – Az alvási pozíció, ami károsan hat az egészségedre

2. Ha egyszerre bújnak ágyba, a férfi hamarabb elalszik

A statisztikai adatok szerint több nő szenved alvászavarban, mint férfi. A konkrét okokat az orvosok sem ismerik, csak találgatni tudnak. Ilyen lehet az, hogy a nőket jobban megviselik a hormonális változások, amelyek a terhesség idején, vagy a menopauza során következnek be. És akkor még nem beszéltünk a gyerek elaltatásáról, kész csoda egyáltalán, hogy a nők képesek elaludni.

3. A nőknek több alvásra van szükségük

Jim Horne, a Sleepfaring: A Journey Through the Science of Sleep című könyv szerzője úgy véli, a nőknek 20 perccel több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak, mivel a nők agyát jobban megviselik az információk, több mindenre kell koncentrálniuk, ezért több időre van szükségük ahhoz, hogy regenerálódjon az agyuk.

Ezt már olvastad? Ezért ne aludj el vizes hajjal – 4 nyomos ok a vizes hajjal való alvás ellen!

4. A nők jobbak, még kialvatlanul is

Egy kísérlet során arra kértek férfiakat és nőket, hogy csak 6 órát aludjanak, majd ezután kognitív teszteket kellett elvégezniük, amelyben a nők jobban teljesítettek mint a férfiak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.