OtthonEzeket a dolgokat soha nem dobd bele a WC-csészébe, vagy a mosogatókagylóba!

Ezeket a dolgokat soha nem dobd bele a WC-csészébe, vagy a mosogatókagylóba!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha nem szeretnél dugulást okozni, akkor az alábbi dolgokat ne hajítsd bele a mosogatóba, illetve a WC-be, mert sok kellemetlenség alakulhat ki belőle. Ha pedig a probléma miatt szakembert is ki kell hívnod, a zsebed bánhatja.

Ezeket a dolgokat soha nem dobd bele a WC-csészébe, vagy a mosogatókagylóba!

1. Fültisztító pálcika

Ha azt gondolod, hogy a WC-be dobva ez a kis pálcika könnyedén lemegy, akkor tévedsz. Bármikor keresztbe fordulhat, megakadhat, amire rátekeredik a wc-papír, és kész is a jó kis dugulás.

2. Keményítőben gazdag ételek

A tésztaféléket, spagettiket, rizs maradékot nem szabad a mosogató lefolyójába önteni, mert ott könnyen összetapadnak, megduzzadnak és elállják a víz útját.

3. Zsíros ételek

Ezek az ételek is könnyen összecsomósodhatnak, tapadhatnak, pár hét alatt kész is a jókora dugulás, és a végén akár az egész lefolyót ki kell bontani.

4. Gyógyszerek

A gyógyszereket nagy felelőtlenség a lefolyóba dobni, és nem csak azért mert nehezen oldódnak fel, ezáltal dugulást okozva, hanem mert ezáltal bejutnak a vizekbe a különböző élőlényekre káros hatóanyagokat, hormonokat tartalmazó szerek.

5. Haj

A hajszálak is problémát szoktak okozni, ezért havonta egyszer speciális lefolyó tisztítószerrel ki kell takarítani a csöveket, így csökkentve a lerakódásokba szorult hajszálak okozta dugulások kialakulását.

6. Cigarettacsikk

Szintetikus anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nem oldódnak fel, és dugulást okoznak a lefolyókban, és emellett nikotinnal szennyezik a vizet, amely a természetbe kerül.

7. Tojáshéj

A tojáshéj könnyen odatapad a zsíros lefolyócsőre, így okozva dugulást a csőrendszerben, főként a hajlatokban. A tojáshéj a komposztládába való, mert lebomlásával kalciummal gazdagítja a talajt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek