HolotropikumEzek az élelmiszerek erősítik a májat

Ezek az élelmiszerek erősítik a májat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A máj a szervezet anyagcsereközpontja, fő feladata a méregtelenítés. Tisztítja a beérkező vért, koleszterint termel az epe előállításához, felel a véralvadásért, keményítőt tárol, hogy a szervezet megterhelés esetén a szükséges energiákat biztosítani tudja.

maj

A kedvezőtlen körülményeket sokáig jól tűri, végleges károsodása azonban halált is okozhat. A máj a szervezetben mintegy 500 féle funkciót tölt be, ezért különös figyelmet kell szentelni neki. Ajánlatos kerülni a zsíros, feldolgozott készítményeket, ugyanakkor olyan élelmiszereket is fogyaszthatunk, amelyek erősítik a májat.

Pitypang: nemcsak egy növény, hanem kiváló élelmiszer és hatékony természetes gyógymód. A klorofill mellett keserű vegyületeket is tartalmaz, amelyek tisztítják a májat. Figyeljünk azonban arra, hogy fiatal növényeket fogyasszunk, mert az idősek nagyon keserűek. Salátákkal, gyümölcs- zöldséglevekkel és főtt ételekkel együtt is fogyaszthatjuk.

Avokádó: kutatások kimutatták, hogy az avokádó segíti a szervezetet az élelmiszerekben lévő tápanyagok felszívásában különösen, ami a karotinoidokat illeti. Az avokádó olyan zsírt tartalmaz, ami főleg a tenger gyümölcseiben fordul elő, és csökkenti a gyulladást a szervezetben.

Ajánló: Íme egy hatásos módszer a máj tisztítására és méregtelenítésére

Hagyma: az enzimek aktivitásának növeléséhez szükséges szulfidokat tartalmaz, segít a májtisztításban. Méregtelenítő kúrát például nem lehet szulfidok nélkül elképzelni, mert ezek hiányában a méreganyagok még veszélyesebbeké válnak. E mellett a hagyma elpusztítja a vírusokat, baktériumokat és gombákat.

Szója: a szójában található lecitin megkönnyíti a májnak a zsírégetést és csökkenti a koleszterint. Esszenciális zsírsavat (foszfatidil-szerin) tartalmaz, ami a tojásban is megtalálható, ez segít a májsejtek egészségének megőrzésében, és megelőzi a zsírlerakódást. A lecitin e mellett csökkenti a vérnyomást, mivel ellazítja a véredényeket.

Ajánló: Immunrendszer és májkárosító méreganyagok mindenütt!

Magvak és diófélék: a magvak és diófélék segítenek optimális szinten tartani a koleszterint, ám csak abban az esetben igazán hatásosak, ha nincsenek megpirítva és sózva.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek