HolotropikumEzek az edzésformák hatékonyabbak, mint a futás! Próbáld ki, imádni fogod őket!

Ezek az edzésformák hatékonyabbak, mint a futás! Próbáld ki, imádni fogod őket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Akik nem kedvelik a futást, azok próbálják ki a következő edzési gyakorlatokat. Ezek a kardiogyakorlatok ugyanolyan hatékonyak, mint a szaladás, ugyanúgy el lehet égetni a kalóriákat, és az izomnövelés is megvalósítható.

Fotó: Asher Isbrucker/flickr.com
Fotó: Asher Isbrucker/flickr.com

Lépcsőzés

A lépcsőn való fel-le szaladásnál alig van jobb kalóriaégető módszer, és közben az izomzatunkat is erősíthetjük, főként a combjainkon, fenekünkön, a derekunkon.

Plyometric

Ezt a erősítő gyakorlatot orosz edzők találták ki. Nagyon hatékony, még az élsportolók is ezzel hozzák formába magukat, meglehetősen rövid idő alatt. A lényeg az, hogy nagyon sokféle mozdulatot kell végezni: van itt fekvőtámasz, ugrálás, közben tapsolsz a kezeddel. Van, mikor lassú mozdulatokból hirtelen átváltasz gyors tempóra, és ami még nagyon fontos, pihenés nincs.

Evezés

Az evezés elsősorban az ízületeknek tesz jót, úgy hogy közben kíméli azokat, ezért jobb edézmód, mint a szaladás. Megdolgoztatja a szívet és tüdőt, csökkenti a stresszt, szinte az összes végtagot, testrészt megmozgatja, és közben nagyon sok kalóriától is megszabadít.

Ugrókötél

Attól mert felnőttünk, még nem jelenti azt, hogy többé ne ugrókötelezhetnénk. A legjobb, ha a szabadban tesszük, hiszen a friss levegő jót tesz a tüdőknek, közben ég a kalória, erősödnek a lábizmok.

Ezt már olvastad? Így ugrókötelezzünk, hogy hasznos legyen!

Szobabicikli

A szobabiciklizés is lehet ugyanolyan hatékony, mint a szaladás, közben kevesebb terhelés éri az ízületeket, a végtagokat. Így ha valakinek van szobabiciklije, ne legyen lusta, pattanjon fel rá, és tekerjen!

Kettlebell

Ez egy kissé középkori gyakorlatnak tűnik, egyfajta súlyozáshoz hasonlít, csak nem emelgetni kell a nehezéket, hanem hintáztatni. Egy 30 perces kettlebell edzéssel jelentős kalóriamennyiséget lehet égetni, közben nő az egyensúlyérzék és az izmok is erősödnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek