HolotropikumÍgy ugrókötelezzünk, hogy hasznos legyen!

Így ugrókötelezzünk, hogy hasznos legyen!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ugrókötelezés az egyik legegészségesebb, legolcsóbb és legkézenfekvőbb mozgási forma. Használjuk ki, hiszen számos jótékony hatása van. Azonban nem árt egy pár dolgot szem előtt tartanunk annak érdekében, hogy az ugrálás ne csak kikapcsolódás, hanem egészséges is legyen.

ugrokotel

Az első és legfontosabb dolog, hogy kiválasszuk a megfelelő méretű ugrókötelet. Fogjuk a kezünkbe a kötél markolatát, tartsuk a karunk oldalsó középtartásban, majd lépjünk rá egyik lábunkkal a kötélre. Ne feszüljön túlságosan, és ne is legyen túl laza. Ez utóbbin esetleg úgy tudunk segíteni, ha tekerünk a kötélen egyet-kettőt a csuklónkra.

Ha megvan a megfelelő kötél, kezdődhet az ugrálás, de nem akárhogy. Csak csuklóból lendítsünk, sokan elkövetik azt a hibát, hogy az egész karjukat lóbálják. Tanuljuk meg a helyes csuklómozdulatot.

Használjunk megfelelő sportcipőt, vagy bokavédőt, különben, ha mezítláb ugrálunk, könnyen a bokánk bánhatja.

A talaj megfelelő kiválasztása is egy fontos feladat. Ha tehetjük, mellőzzük a beton talajt, inkább füves területet válasszunk, hogy kíméljük a bokánk és térdünk.

Ha valaki annyira túlsúlyos, hogy nehezen megy az ugrálás, de mégis fogyni, mozogni szeretne, kezdheti először egy kis sétálással, lépkedéssel az ugrókötél segítségével.

Húsz perc ugrókötelezéssel már sokat tehetünk az egészségünkért. Kezdetben csak ugráljunk önfeledten, nem figyelve semmire, majd keresztezzük a karunk minden második ugrálásnál. Ezután végezzünk olyan gyakorlatokat, hogy ugrálás közben forgassuk a csípőnket, majd, ha már nagyon profik vagyunk, tekerjük a csuklónkra a kötelet és próbáljunk meg guggolva ugrálni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek