HolotropikumEzek a figyelmeztető tünetek jelzik a test elsavasodását

Ezek a figyelmeztető tünetek jelzik a test elsavasodását

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az orosz szupermodell, Valentina Zelyaeva egyszer ezt nyilatkozta: „A betegségek mindig savas környezetben jelentkeznek, éppen ezért nagyon fontos, hogy szervezetünket lúgosítsuk. Együnk zöldségekben gazdag ételeket, igyunk forrásvizet, legyünk minél többet a friss levegőn, együnk sok-sok mandulát, citromot, grapefruitot és igyunk langyos citromos vizet. Mindezek segítenek csökkenteni a test savasságát.”

Ezek a figyelmeztető tünetek jelzik a test elsavasodását

Ennél jobban nem is lehetne összefoglalni a szervezet savasságával kapcsolatos tényeket, hiszen valóban a legtöbb baktérium, betegség, gomba mind az elsavasodott testben érzi jól magát.

A túlzott savasság miatt az egészséges csontozatból kivonódnak az ásványi anyagok annak érdekében, hogy próbálják semlegesíteni a savakat. Ezen folyamat következtében az olyan ásványi anyagok szintje, mint a magnézium, kalcium, foszfor jelentősen megcsappan. És ez még csak egyetlen dolog, amit a test elsavasodása okozhat.

Általában a test elsavasodási folyamatát 3 fázisra osztják: első, második illetve harmadik fázis. Mindegyik fázisnak megvannak a sajátos tünetei, ezért vegyük is sorra őket:

I. fázis: Enyhe savasság

Ebben a fázisban nagyon alacsony mértékű savasságról beszélhetünk. Egyéntől függően a tünetek egészen aprók és jelentéktelenek is lehetnek, mégis valamilyen szinten kellemetlenségeket okozhatnak.

Ilyen tünet lehet a hosszantartó hidegérzet, csökkent szexuális vágy, szagos vizelet, izomfájdalmak, hiperaktivitás, ízületi fájdalmak, fejfájás, gyomorégés. Mindezek mellé társulhat még fáradtság, pánikroham, hasmenés, székrekedés.

Ha egyszerre csupán egy vagy maximum kettő tünet jelentkezik, akkor még nem biztos, hogy ez áll a háttérben, viszont ha már több és hosszabb ideig, akkor felmerülhet a gyanú. Ha a felismerést követően az egyén nem tesz semmit az elsavasodás megállítása érdekében, akkor nagy eséllyel átmehet a II. fázisba.

II. fázis: Közepes/mérsékelt savasság

Az I. fázis tünetei tovább erősödnek, és hosszútávon komoly károkat okozhatnak. A II. fázisra leginkább jellemző tünetek: nők esetében méh és petefészek fájdalmak, kiütések, migrén, depresszió, ekcéma, bőrgyulladás, álmatlanság, memóriazavarok, asztmás tünetek.

Mivel ezek már súlyosabb tünetek, ezért könnyebben észre lehet venni, hogy valami nincs rendjén. Ha ebben a fázisban felismerik és megállítják a továbbsavasodást, akkor még szépen korrigálni lehet a szervezetet pH szintét, viszont ha nem, akkor megállíthatatlanul beköszönt az elsavasodás III. fázisa.

III. fázis: Súlyos savasság

Ez az utolsó és egyben a legártalmasabb fázisa az elsavasodásnak. A kínzó tünetek sokasága károsítja a test különböző funkcióit. Ebben a fázisban már orvosi segítség szükséges. Tünetei közé sorolható a szemfehérjének elsárgulása, magas vérnyomás, álmosság, felgyorsult légzés. Ez a fokozat már egyéb más krónikus betegség kialakulását is kiválthatja, mint például tuberkulózis, rák, lupusz, szklerózis multiplex.

Magától értetődő, hogy a test elavasodását elsősorban az étrend milyensége okozhatja, hiszen számtalan olyan élelmiszert fogyasztunk, melyek pH-ja a savas tartományba esik, ilyen a száraztészta, tengergyümölcsei, sajt, sajtkrém, tej és egyéb tejtermékek. Másodsoron a minket körülvevő rovarlőszerek és egyéb szintetikus anyagok okolhatóak a folyamatért.

Hogy korrigálni tudjuk a testünk pH értékét először is változtatnunk kell az étrendünkön, és mellőznünk kell a fent említett élelmiszereket, majd ezeket lúgos hatású friss zöldséggel és gyümölccsel érdemes helyettesíteni. Ha tanácstalanok vagyunk a helyes étrend felállítását illetően bátran forduljunk táplálkozási tanácsadóhoz!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek