HolotropikumEz történik a testeddel, ha heti 3 alkalommal rendszeresen úszol!

Ez történik a testeddel, ha heti 3 alkalommal rendszeresen úszol!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az úszás mindenki számára egy remek mozgásforma lehet, kortól és nemtől függetlenül. Mindamellett, hogy a teljes testet képes átmozgatni, a lelkünkre is pozitív hatással van, ugyanis csökkenti a depresszió jeleit, mivel az úszás során endorfinok szabadulnak fel.

Szinte felsorolni is nehéz, hogy a rendszeres úszás pozitívumai révén milyen hatékonyan alakíthatjuk át a mindennapjainkat egy sokkal tudatosabb és egészségesebb életformává. Mi most mégis csokorba gyűjtöttük ezeket, úgyhogy lássuk is mi minden történhet velünk és a testünkkel, ha heti 3 alkalommal rendszeresen ellátogatunk az uszodába.

1. Erősíti a tüdőket

A rendszeres úszás nagyon jól képes karban tartani a tüdőket. Növeli a tüdőszövetek rugalmasságát és fokozza a tüdő kapacitását.

2. Az ízületek megerősödnek

Mivel az úszás során enyhül az ízületekre nehezedő nyomás, remek sportolási lehetőség az ízületi panaszokkal rendelkező személyek számára. Egy 30 perces úszással alaposan át tudjuk mozgatni a testünk izomzatait anélkül, hogy az ízületeinket megerőltetnénk.

3. Erősíti a hát izomzatát

Mivel egyre többen végeznek ülő irodai munkát, egyre több és több ember szerved az ülőideg-fájdalomtól vagy derékpanaszoktól. Az úszás ezekre a panaszokra is megoldást kínál, mivel kíméletesen, de hatékonyan átmozgatja a megmerevedett izmokat.

4. Kiváló kalóriaégető

Egy 30 perces laza tempójú úszással már közel 500 kalória is elégethető. Ez a szám szinte a duplája annak, amit egy 30 perces sétával tudnánk elégetni.

5. Lelassítja az öregedés folyamatait

Több tanulmány is alátámasztotta már, hogy az úszás a fiatalságra is pozitív hatással van. Karban tart és megőrzi a fiatalos mozgáskultúrát, ami nem csak fizikai síkon tesz jót nekünk, hanem a lelkünknek is.

6. Sokkal jobban fogsz tudni aludni

Az úszás az egyik legjobb gyógyír az álmatlanságra. Az alapos testmozgás miatt érzett kellemes fáradtság szinte pillanatok alatt képes elaltatni, így főleg az inszomniával küzdők számára érdemes kipróbálni a rendszeres úszást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek