HolotropikumEz történik a szervezetünkkel, ha 30 napig himalájai sót használunk!

Ez történik a szervezetünkkel, ha 30 napig himalájai sót használunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rózsaszínű himalájai sókristályokat évszázadok óta használják, de a jótékony hatásukkal kapcsolatban a modern orvostudomány még csak most kezdett el foglalkozni. Hogy miért annyira jó ez a só, vissza kell ugornunk a jó pár millió évet.

himalajai-so

Az Ázsia nyugati részén húzódó Himalája-hegység közel 2900 km hosszúságban nyúlik el Indiát, Pakisztánt, Kínát és Nepált érintve. Sok millió évvel ezelőtt, azok a kőzetek, amelyek ma a világ legmagasabb hegyvonulatát alkotják, a tenger alján feküdtek.

A felgyűrődés során az ásványok kikristályosodtak, így a hegységben található só ezért nevezhető tengeri sónak. A rózsaszín színe 84 különböző ásványi anyagnak köszönhető, ezek közül megemlíthetjük a cinket, a rezet, a káliumot, vagy a magnéziumot.

Nézzük, milyen gyógyhatásai vannak a himalájai sónak!

1. Csökkenti a magas vérnyomást

Azért remek választás a himalájai só azoknak, akik magas vérnyomással küzdenek, mert nincs benne sok nátrium, ellentétben a konyhai sóval. Ezért ha áttérünk a himalájai sóra, idővel csökkenni fog a magas vérnyomásunk.

2. Méregteleníti a szervezetet

A himalájai sóban rejlő ásványi anyagok hatására a szervezet hatékonyabban kiszűri a méreganyagokat, így csökkenni fog a betegségek kialakulásának esélye.

3. Meggyógyítja az orrmelléküreg gyulladást és a légzési problémákat is enyhíti

Ha ezt a sót használjuk gargarizálásra, akkor kigyógyíthatjuk magunkat az orrmelléküreg gyulladásból. Másrészt például a himalájai sóból készült lámpák negatív ionok kibocsátásával javítják a helyiségek légterét, így azt asztmában szenvedőknek nagy segítségükre lehetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek