HolotropikumEz a legjobb módja annak, hogy megszabadítsuk tüdőnket a nikotintól és a...

Ez a legjobb módja annak, hogy megszabadítsuk tüdőnket a nikotintól és a kátránytól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A dohányzás mindenképpen káros az egészségre, ezt vitatni nem is érdemes, és az egyik leggyakoribb oka a tüdőráknak. Mivel függőséget is okoz, ezért ha csak nem következik be valami tragédia, a füstölősök nem is hagyják abba káros szenvedélyüket.

tudotisztitas

Ennek ellenére mégis tehetnek valamit azért, hogy valamelyest mentesítsék tüdejüket a nikotintól és a lerakódott kátránytól.

1. Kukorica

Béta-cryptoxanthint tartalmaz, amiről úgy tartják, hogy képes megakadályozni a tüdőrák kialakulását, mivel az említett hatóanyag egy rendkívül erős, szabadgyök-pusztító antioxidáns.

2. Szelén

Ez is erős antioxidáns, amely leginkább a paradióban, vagy más néven brazil dióban fordul elő leginkább.

3. Hagyma

Ez is egy igazán hatékony tüdőtisztító zöldség, de még a tüdőt megtámadó vírusos, bakteriális fertőzéseket is meg lehet előzni vele. Azok akik észreveszik, hogy a légzőszervben rákos sejtek ütötték fel a fejüket, egyenek sok hagymát, hiszen megakadályozza azok elszaporodását.

4. Gyömbér

A gyömbér egy rendkívül finom fűszer, de egyben természetes gyógyszer is, főként rákmegelőző hatásáról ismert. Nagyszerűen megtisztítja a káros anyagoktól a szervezetet, így a tüdőt is, ahonnan feloldja a lerakódott kátrányt, nikotint. A dohányosoknak ajánlott a gyömbértea rendszeres fogyasztása, de kisebb darabokat is rá lehet vágni a gyökeréből a főételekre.

5. Narancs

Ebben a finom déli gyümölcsben is megtalálhat a cryptoxanthin nevű, a tüdőrákot megelőző hatóanyag.

6. Csalán

A csalán egy fantasztikus gyógynövény, nagyszerűen fertőtleníti a tüdőt.

7. Fenyőrügy

A fenyőrügyből készült szirup nem csak a légúti fertőzések kezelésekor nagyszerű, de hatóanyagai a tüdőkben felhalmozódott káros lerakodásokat is eltávolítják.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek