Napi LikeEz az a dal, ami akár 65%-al is csökkentheti a szorongást!

Ez az a dal, ami akár 65%-al is csökkentheti a szorongást!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbi dallamnak az a szerepe, hogy még a legfeszültebb lelket is képes legyen megnyugtatni néhány perc alatt. Célirányosan arra volt komponálva, hogy csökkentse a szívritmust és a stressz hormon szintjét a szervezetben. Ahhoz, hogy maradéktalanul boldogok legyünk, stressz szintünk a lehető legkisebb kell legyen. Amikor azonban a dolgok bonyolódni kezdenek a munkahelyen, az iskolában vagy személyes életünkben, bevethetünk néhány trükköt vagy jól bevált praktikát önmagunk megnyugtatására.

Ez az a dal, ami akár 65%-al is csökkentheti a szorongást!

Ezek közül talán a hang terápia a legismertebb, melyet alkalmazhatunk a stressz kezelésére és önmagunk gyógyítására. Évszázadokon át az őslakós kultúrák is a zenét használták lelki egészségük megtartására. Napjainkban brit ideggyógyászok azt állítják, hogy megtalálták a legjobb módszert a lazításra, mely állításuk szerint akár 65%-al is csökkentheti a szorongást!

A kutatásban résztvevő embereknek egy-egy bonyolult puzzle-t kellett kirakniuk a lehető legrövidebb időn belül, mialatt szenzorok figyelték őket. A puzzle kirakása mindannyiuk esetében bizonyos szintű stresszt okozott. Ennek kezelésére különböző dallamokat játszottak az alanyoknak, miközben figyelték az agyi aktivitásukat, szív ritmusukat és levegővételüket.

A Mindlab International kutatóintézet munkatársa, Dr. David Lewis-Hodgson szerint az alábbi dal segítségével érték el a legnagyobb mértékű ellazulást. Tehát kijelenthető, hogy ez az a dal, amivel ténylegesen akár 65%-al is csökkentheti a szorongást!

Sőt, annyira hatékony, hogy a kutatók nem ajánlják hallgatását vezetés közben.

Save

Save

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek