OtthonEz az 5 szobanövény segít az elalvásban!

Ez az 5 szobanövény segít az elalvásban!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre több az alvászavarban szenvedők aránya, ami a felgyorsult, stresszes élet számlájára is írható, na meg a ok elektronikai eszköz sem a könnyű elalvást segíti, sőt a túlzott kütyühasználat, tévézés ma már bizonyítottan ártalmas, ami az álomba merülést illeti.

anyosnyelv

Ha már szinte minden módszert kipróbáltunk, de egyik sem vált különösebben be, akkor ideje bevetni a szobanövények erejét, amelyek tisztává varázsolják a levegőt, aminek igenis elalvást-segítő hatása van.

A megfelelő szobanövények jelentősen javíthatnak az életminőségen

Íme, pár példa:

  • könnyebben álomba merülhetünk, mélyebben alhatunk
  • javul az agyműködésünk
  • javul a kedélyállapotunk
  • megszűnik a fejfájás
  • csökken az ingerültség, a stressz
  • javul a benti levegő minősége
  • eltűnnek a kellemetlen szagok
  • kisebb lesz a megfázás esélye

Borostyán

A borostyánnak levegőszűrő hatása van, képes a lebegő penészgombákat is eltávolítani, mégpedig 94 százalékos sikerrel. A könnyen szaporítható borostyán ültetése az asztmások számára is előnyös, mivel olyan káros mikroorganizmusoktól szűri meg éjszakánként a levegőt, amelyek légzési nehézségeket okoznak.

Anyósnyelv

Tartása nem igényel különösebb odafigyelést, ezért az anyósnyelv, amellett, hogy szép, még a légteret is folyamatosan tisztítja. Olyan anyagokat, kórokozókat von ki a légtérből, amelyek szemirritációt, légzési panaszokat, és fejfájást okozhatnak.

Fotó: Olga Berrios/Flickr.com
Fotó: Olga Berrios/Flickr.com

Aloe vera

A halhatatlanság növényének nevezett aloe vera egy nagyszerű szobanövény, amely éjszakánként oxigént bocsát ki, ezzel segítve az elalvást.

Sokvirágú jázmin

Amellett, hogy gyönyörű és illatos, a jázminnak nyugtató, stresszűző hatása is van, ami az elalvás szempontjából rendkívül fontos. Csak annyi a dolgunk, hogy néhányszor szagoljuk meg, és gyönyörködjünk benne.

 

Levendula

Ennek a kékes-lilás virágú félcserje nyugtató hatását már évszázadok óta használják. A belőle készült illóolaj elűzi a stresszt, csökkenti a pulzusszámot, és természetesen a pihenésben, alvásban is segít. Síró kisbabák esetében is érdemes levendula párnácskával próbálkozni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek