KuriózumEz az 5 dolog kell a boldog párkapcsolathoz: "A legtöbb ember pont...

Ez az 5 dolog kell a boldog párkapcsolathoz: „A legtöbb ember pont az ellenkezőjét gondolja” – véli a pszichiáter

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mi szükséges ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszú ideig jól működjön?

Amir Levine pszichiáter feltette azt a merész kérdést, hogy vajon elegendő-e a párkapcsolathoz a szerelem. Szerinted? Az emberek nagyrésze úgy gondolja, hogy a szerelem az egyetlen, és a legfontosabb dolog ahhoz, hogy a párkapcsolata megfelelően működjön.

A párkapcsolat kezdeti szakaszában még mindkét fél hajlamos arra, hogy figyelmen kívül hagyja az esetlegesen felmerülő problémákat. Ugye ismerős az érzés? Ilyenkor annyira rózsaszínben látod a világot, hogy ha valami nézeteltérés adódik is, inkább nem tulajdonítasz neki jelentőséget. Később, viszont, mikor a szerelem lankadni kezd, akkor a problémák, és különbségek nagyon felerősödhetnek.

Amir Levine pszichiáter, író szerint 5 nagyon fontos dolog szükséges ahhoz, hogy egy kapcsolat hosszú időn keresztül jól működjön. Ez az öt dolog pedig a következetesség, az elérhetőség, az alkalmazkodóképesség, a megbízhatóság, és a kiszámíthatóság.

“Pontosan fordítva van ez, mint, amit a legtöbb ember gondol, arról, hogy mi szükséges egy boldog, és stabil párkapcsolathoz. Az emberek az azonos iskolázottságot, és érdeklődési kört keresik, azonban a praxisom során rájöttem, hogy létezik olyan nagyon jól működő párkapcsolat, ahol a felek teljesen egymás ellentétei. Mégis nagyon jól megértik egymást, rendelkeznek a fent említett tulajdonságokkal, megbíznak, és védelmet nyújtanak egymásnak” – mondja a pszichiáter.

Meg kell értenünk azt is, hogy a partnerek milyen tulajdonságok szerint kapcsolódnak egymáshoz!

Három fő irányvonal létezik, amely meghatározza a leendő partnereddel való kapcsolatodat: az idegesség, a megszabadulás, és a biztonság.

Az idegesség esetén szeretnél minél közelebb kerülni a partneredhez, de közben folyton azon aggódsz, hogy vajon mennyi ideig tart ki még melletted.

A második irány szerint, nagyon vágysz egy kapcsolatra, de, amint megkapod, valami fura erő kezd uralkodni rajtad, és alig várod, hogy kiszabadulj a kötelékből.

A harmadik elv szerint nagyon fontos számodra a biztonság, de mégis ezt sokszor inkább a kapcsolaton kívül keresed, vagyis inkább a kicsapongás jellemez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek