KuriózumEz a rejtvény tartja lázban az internet világát! – a megoldása pofonegyszerű!

Ez a rejtvény tartja lázban az internet világát! – a megoldása pofonegyszerű!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már biztosan te is találkoztál az interneten ehhez hasonló rejtvényekkel, melyeket a folyadékok áramlástanának alkalmazásával oldhatsz meg.

Ha szereted az ilyen, és ehhez hasonló rejtvényeket, akkor a @_herbeautyxo nevezetű Twitter felhasználó által posztolt új talány téged is leköthet egy ideig. A kép címe „Ki kap először kávét?” és azt kell meghatároznunk, hogy melyik csésze telik fel először kávéval. Első ránézésre pofonegyszerűnek tűnhet, de hidd el, becsapós! A trükkös kérdésre a válaszadók nagy többsége teljesen rossz választ adott meg.

Nem kell egyből valami bonyolult megoldásra gondolni, hiszen a válasz pofonegyszerű, csupán a feladat trükkös!

A posztra adott több mint 2000 komment és 4500 like szinte felrobbantotta a közösségi platformot, ezért számos helytelen válasz született. Lássuk csak, hogy a legtöbb felhasználó logikája szerint milyen sorrendben telnek meg kávéval a csészék.

A legtöbben azt válaszolták, hogy a 4. csésze telik meg először, ami teljesen logikusnak is tűnik, ha az áramlástan szabályait alkalmazzuk. A második a 9., majd a 7., és végül az 5. csésze telik meg. Helyes válasznak tűnik, nemde? – helytelen!

A másik legtöbbször előforduló válasz pedig az volt, hogy a négy csésze egyszerre telik meg kávéval, ha a csövek labirintusát vesszük figyelembe. Ez a válasz is helytelen!

Írd meg nekünk hozzászólásban az eredményt!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek