Ez a különbség a barna és a fehér tojás között

Mindenekelőtt tudni kell, hogy a tojások ízét, tápanyag-tartalmát és a héj vastagságát nem befolyásolja a héj színe. A legtöbb vásárló ennek ellenére azt gondolja, hogy a barna tojás egészségesebb, ennek a tévhitnek az alapja pedig egyszerűen az, hogy mivel drágább, jobbnak is kell lennie – olvasható a Today I Found Out cikkében.

tojas

Ugyanakkor a barna tojásokat tojó tyúkok többet esznek, ezért drágább őket tartani. További érdekesség, hogy a fehér tyúkok fehér tojást, míg a vörös és barna tyúkok barna tojást tojnak. A háztáji tyúkok általában barnák, míg a csirkegyárban élők fehérek, innen a különbség.

A háztáji tyúkoknak bőségesen áll terület rendelkezésükre kapirgálni, normális ételt enni, míg a csirkegyári társaiknak jóval nyomorúságosabb élet jut. Ha egy csirkegyárban született és felnőtt tyúknak háztáji körülményeket biztosítanánk, fehér, de nagyon finom tojásokat tojna. Vagyis a tojás íze nem a színétől, hanem a tyúk által elfogyasztott élelmiszer minőségétől és a tyúk rendelkezésére álló terület nagyságától függ.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top