Napi LikeEz a kisfiú beesik a gorillák kifutójába. Nézd meg hogy reagál az...

Ez a kisfiú beesik a gorillák kifutójába. Nézd meg hogy reagál az állat a gyerek láttán! – VIDEÓ

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az alábbi videóból az a következtetés szűrhető le, hogy sok esetben egy vadállatban több együttérzés van, mint néhány emberben.

gorilla-kisfiu2

A felvételek egy brit állatkertben készültek. Egy kisfiú édesapjával a gorillák kifutójánál nézelődött, de a gyerek túl közel merészkedett a korláthoz, lezuhant és eszméletét vesztette. Hamarosan több látogató is a helyszínre sietett, az egyikőjük filmre is vette az esetet. Akkor ijedt meg mindenki, mikor a hatalmas termetű, szürkehátú hím gorilla jelent meg a helyszínen, hiszen sokan arra számítottak, hogy a főemlős nem tűr meg senkit a területén, és megtámadja a gyereket. De nem így történt, a gorilla érdeklődve figyelte a mozdulatlan testet, még hozzá is ért óvatosan, próbálva megtudni, hogy mi a baja lehet az ötévesnek.

Az is érdekes, amint a domináns hím nem engedte a többi társát a gyerek közelébe, úgy tűnt, mintha védené a bajbajutott gyereket. A tömeg akkor kezd igazából aggódni, mikor a kisfiú magához tér, majd hangos sírás hallatszik. De ekkor a gorillák elhagyják a helyszínt. A gyereket végül kiemelik, azonnal kórházba viszik, sérülései azonban nem súlyosak.

Érdemes elgondolkozni, hogy eddig az ember hány gorillát irtott ki, miként bántunk ezekkel a csodálatos állatokkal, és ők hogyan viszonyulnak hozzánk. Mondhatni, emberségesebben, mint mi!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek