Gyakran emlegetik úgy a Dunát, mint Európa Amazonas-át. Az alábbi csodálatos dokumentumfilm is ezzel a címmel született, két részben, még 2012-ben. A vizuális anyag a folyam mesebelien szép útját mutatja be a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig!

duna-video

Az alábbiakban a kétrészes sorozat első epizódját mutatjuk be: romantikus folyópartok, vad és érintetlen természet, barokk stílusú művészet tárul a szemünk elé, Rita és Michael Schlamberger rendezésében. A film lerántja a leplet a folyam titkairól, ami egy egész kontinenst szel át. A Duna mentén a természet uralkodik az ember fölött!

Míg eljut a Fekete-tengerig, a Duna különböző domborzati formákon és éghajlati öveken halad át, nem beszélve a lakott településekről és a kilométerekről! Európa Amazonas-a összesen 10 országon, 4 fővároson és majdnem 3000 kilométer hosszan csobog, összekötve a legsivárabb síkságokat a legmagasabb szintű kultúrával, mindezt a legegyedibb és leggyönyörűbb összeállításban.

https://www.youtube.com/watch?v=1ntkY-PxnXs

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.