UtazásErdély legszebb karácsonyi vásárai - mit ne hagyj ki ezen a télen

Erdély legszebb karácsonyi vásárai – mit ne hagyj ki ezen a télen

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

November derekától figyelhető meg Európa-szerte, hogy a híresebb városokban már megkezdődtek az ünnepi előkészületek, és egyenként nyitják meg kapuikat a szebbnél szebb karácsonyi vásárok.

Bécs, Budapest, Pozsony, Prága, Berlin csak néhány a nagyágyúk közül, akik világszínvonallal hirdetik a karácsony közeledtét, és mesés kínálatukkal melengetik fel a szíveket az ünnepek előtt.

Ember legyen a talpán, aki ellent tud állni a csábításuknak – elegendő csak belegondolnunk a fűszeresen illatozó forralt bor zamatába, vagy a karácsonyi (akár élő) dallamok varázsába, és máris futólépésben indulnánk!

A karácsonyi vásárok a fény és az öröm oázisai, igazi téli meseországokká változtatva a városokat. De vajon el kell mennünk „a világ másik végére”, hogy átéljük ezt a varázslatot? Nyilván ez költői kérdés… az ember igenis egyszer él, és teljes joggal döntsön arról, hol szeretné feltölteni az elemeit az idei ünnepekre. Ám ha kicsiben álmodozol, és nem a világszínvonal vonz (bár az sem elhanyagolandó szempont), akkor érdemes felfedezned az erdélyi karácsonyi vásárok egyedi hangulatát!

1. Nagyszebeni karácsonyi vásár – Főtér (2023 november 17. – 2024 január 2.)

Nagyszeben, a történelemmel és bájjal átitatott város Európa egyik legkedveltebb karácsonyi vásárának ad otthont. A városközpont épületei ünnepi fényekbe öltöznek, és a hangulat varázslatos lesz. Kézművesek, művészek és zenészek teszik teljessé a mesebeli hangulatot, melyet csak a sült gesztenye, a forralt bor és a forró csoki balzsamos illata tehet vonzóbbá a lélek számára.

2. Kolozsvári karácsonyi vásár – Egyesülés-tér (2023 november 24. – 2024 január 1.)

A Kincsesváros mesés karácsonyi vásárral várja látogatóit az Egyesülés-téren. A tipikus karácsonyi portékák és illatok mellett az óriási műjégpálya, az utcai világítás és a hagyományos kunyhók fokozzák a mesebeli hangulatot. A vásár a kézműves termékek és művészeti előadások változatos kínálatáról ismert.

3. Brassói karácsonyi vásár – Tanács-tér (2023 november 30. – 2024 január 7.)

Brassó szintén jeles múltat őriz a vaskos falai között, mely az ünnepi időszakban ékszerré válik, és a Tanács-téren hangulatos karácsonyi vásárnak ad otthont. A feldíszített karácsonyfák, a szabadtéri jégpálya és a kulturális rendezvények teszik ezt a vásárt tökéletes helyszínné, ahol átélhetjük a karácsony varázsát.

4. Temesvári karácsonyi vásár – Győzelem-tér (2023 november 26. – 2024 január 7.)

A multikulturális hangulatáról ismert Temesvár mesebeli helyszínné változik át, a Győzelem-téren megrendezésre kerülő karácsonyi vásár idején. A fényinstallációkkal, karácsonyi felvonulással és interaktív tevékenységekkel tarkított vásár az ország minden tájáról vonzza a látogatókat.

Bár napjainkban csodának tekinthető a fehér karácsony, sosem zárhatjuk ki annak lehetőségét, Erdélyben pedig végképp nem, hogy a Télapó pontosan akkor rázza meg a szakállát, amikor a lelkünknek a legnagyobb szüksége van egy kis vásárhangulatú, fűszerillatú, mesebeli hóesésre!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek