HolotropikumElsősegély húsvéti másnaposság esetén

Elsősegély húsvéti másnaposság esetén

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A locsolóvers és a piros tojás után illik elkoccintani egy pohár italt a szép lányok és asszonyok, na meg a locsolkodó fiuk egészségére. Ahogy gyűl a piros tojás és fogy a kölni, úgy nő a valószínűsége a másnaposságnak esélyének.

Soha nem iszok többet, -mondja fűnek, fának, feleségnek a másnapos férfi, de hogyan is segíthet magán a pórul járt, fejfájással, hányingerrel, szédüléssel, nyugtalansággal, energiahiánnyal szenvedő úriember?

Mi is történik a szervezetben?

A nagy mennyiségű alkohol elvonja a vizet a sejtektől így azok dehidratálódnak és a szervezet ásványi sókat veszít. Az alkohol, megváltoztatja a savbázis egyensúlyt és a vér savas ph-ját idézi elő. Ennek tudható be a hányinger érzet és az éjszakai izzadás, valamint a szomjúság. Az agyi erek tágulása vezet az elviselhetetlen fejfásához.

Elsősegély ébredés után

Elsősorban a szervezet vízhiányát pótolni. Irány a konyha és igyál két jó pohár szobahőmérsékletű tiszta vizet. Ha szerencsés vagy tested befogadja, ha nem akkor sincs aggodalomra ok, mert a hányás által a szervezeted megszabadul a felhalmozódott méreganyagoktól.

Hányás után ajánlott langyosra hűtött, lassan kortyonként elfogyasztandó menta tea, zöld tea, vagy gyömbér. Ha a gyomornyálkahártya nem szenvedett toxikus gyulladást, akkor befogadja a folyadékot. Frissen csavart gyümölcslevek (grapefruit, narancs) fruktóz tartalma gyorsítja az alkohol lebontását. Figyelem a citrusfélék a hiedelemmel ellentétben a szervezetet lúgosítják, és nem savasítják! A kávé régi jó barát, az ereket összehúzva csökkenti a fejfájást és felfrissít a keringés felgyorsítása által, de ne vidd túlzásba, mert az ismét vízveszteséget okoz.

Erőleves

A folyadék kúra után jöhet délben egy nagy tányér erőleves csirkéből. Ez lassan visszaállítja a szervezet só és kálium raktárait. Egy mézes banán shake szintén jó kálium és fruktóz pótló.

Ha, van étvágyad nyugodtan fogyaszthatsz könnyen emészthető egyszerű ételt pl. sült kenyér méz, friss gyümölcsök. A májnak nehéz ételekkel, mint a tojás, sonka még várni kell.

Mozdulj ki

Annak ellenére, hogy igazából behúzott függönyökkel és egy vizes kendővel a homlokodon szeretnél ágyban fekve túljutni ezen a napon, mozdulj ki. Ha kimozdulsz és sétálsz szervezeted friss oxigénhez jut, és endorfinok termelődnek, amelyek természetes fájdalomcsillapító hatásúak, ez után a délutáni alvás már csak hab a tortán.

A homeopátiás segítség

Jól bevált homeopátiás szer a Nux Vomica, amely, hányinger csillapító hatásáról ismert. A 30 C-s koncentrációból 3-4 granulát hagyjunk feloldódni nyelvünk alatt 4 órás időközzel.

A klasszikus aszpirin

A klasszikus aszpirin és más fájdalomcsillapítók csak alkalmilag és csak erős fejfájás esetén ajánlottak, mert káros hatással lehet az amúgy is gyengélkedő gyomorra és májra.

Kutyaharapást szőrével-mondja a városi legenda. Egyes elméletek szerint gyorsítja az alkohol bontó enzimek aktivitását, de valójában csak megnyújtja a szervezet tisztulási és regenerációs folyamatát.

Szóval kedves másnapos locsolkodó férfiak és kölnitől illatozó másnapos férfiakat ápoló hölgyek, ha bármelyik jótanács is egy kicsit segített oszd meg te is Facebook profilodon ezt a cikket!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek