Elon Musk arra figyelmeztet, hogy minden bizonnyal az első emberek, akiket a Marsra küldenek, nem fogják túlélni az utazást.

Elon Musk a Mars benépesítéséről: “Őszintén szólva kezdetben valószínűleg sok ember fog meghalni.”

Peter Diamandis-al, a Zero Gravity Corporation vezérigazgatójával beszélgetve Musk túlmutatott azon a vitán, hogy a Mars a világ leggazdagabb embereinek menekülési forrása, és kevésbé kellemes szempontokat tárt fel, amelyekkel a Mars első felfedezői szembesülnek.

“Benne van a pakliban az is, hogy az első emberek, akik a Marsra mennek, akár meg is halhatnak, de minden bizonnyal egyáltalán nem lesz kényelmes és jó életük” – nyilatkozta Elon Musk.

A Marsra való utazás elég nagy kockázattal is járhat “őszintén szólva valószínűleg sok ember fog meghalni az elején” – emelte ki Elon Musk.

A Space X vállalat milliárdos alapítója, Elon Musk elismerte, hogy “ez a kaland nem való mindenkinek”, de hozzátette, hogy “aki kipróbálja, annak felejthetetlen élményben lesz része”.

Musk már többször kifejtette, hogy a Marsra való utazás egyáltalán nem a gazdagok piknikje lesz. Egy tavaly szeptemberi online konferencián Musk azt mondta, hogy nem nehéz eljutni a Vörös Bolygóra, viszont a bolygó felkészítése arra, hogy befogadja és fenntartsa az emberi életet, az már sokkal meredekebb vállalkozás.

“Úgy gondolom, hogy nem az a kérdés, hogy hogy jut el az ember a Marsra. Az alapvető probléma egy bázis építése, egy önfenntartó város építése a Marson” – mondta a szakértő.

“Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon nehéz és veszélyes utazás, egyáltalán nem ajánlott gyenge szívűeknek. Nagy az esély arra, hogy sokan lesznek, akik nem élik túl, de, ha működni fog, akkor az egyik legszebb dolog lesz ez a utazás” – tette hozzá.

Musk úgy véli, hogy 2026-ig több ember fog eljutni a Marsra, és azt szeretné, hogy 2050-re akár már 1 millió ember éljen a bolygón.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.