KoktélÉlőben közvetíti az Oscar gálát az HBO

Élőben közvetíti az Oscar gálát az HBO

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Közeleg a 84. Oscar-gála – magyar idő szerint február 26-án éjjel összesen 24 kategóriában osztják ki a filmipar egyik legnagyobb elismerésének számító díjakat. Az esemény házigazdája a műfajban veteránnak számító Billy Crystal lesz. A vörös szőnyeges bevonulást és a díjátadót idén is élőben közvetíti az HBO.

A 64 éves Crystalt színészként, forgatókönyvíróként, producerként, komikusként, filmrendezőként és persze az Oscar házigazdájaként ismerhetjük – mostanáig nyolcszor tűnt fel ez utóbbi szerepkörben. Crystal 1990-ben töltötte be először a házigazda szerepét az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjátadóján, majd az azt követő három évben is ő vezényelte le az eseményt. 1997-ben és 1998-ban visszatért a gála élére, majd 2000-ben és 2004-ben újra a házigazda szerepében láthattuk. Hét év kihagyás után most ismét Billy Crystalt érte a megtiszteltetés, és levezényelheti a 2012-es díjátadót is.

Billy Crystal legjobb Oscar-pillanatai

Saját bevallása szerint a legemlékezetesebb Oscar-pillanata az volt, amikor 1992-ben az Irány Colorado!-ban nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat, és a már hetven fölött járó Jack Palance elkezdett fél kézzel fekvőtámaszokat nyomni.

1992-ben a gála nyitójelenetében Crystal A bárányok hallgatnak hangulatát idézte meg, Hannibal Lecternek öltözve lépett színpadra. Aztán a közönség felé indult, hogy üdvözölje Anthony Hopkinst, akinek Oscar-díjat hozott a sorozatgyilkos megformálása. Crystal aztán megkérdezte, elfogadja-e a vacsorameghívását.

1997-ben a Star Wars V. – A Birodalom visszavág egyik jelenetét idézték fel, ahol Yoda azt tanácsolta Billynek, fogadja el ismét az Oscar-házigazda szerepét. A montázs az 1996-os Jerry Maguire – A nagy hátraarccal folytatódott, Crystal ügyesen járta a Cuba Gooding Jr.-táncot egy szál nadrágban. A törtető sportmenedzser, Tom Cruise pedig csak üvölti: „Virítsd a lóvét!”

1998-ban Crystal a Titanic fedélzetén érkezett a színpadra, majd a hatvanas években népszerű tévésorozat, a Gilligan’s Island dalát énekelte el.

2000-ben a 2001 – Űrodüsszeia ismert csontdarab találja fejbe az Oscar nagykönyvét tanulmányozó Crystalt, aki épp azon morgolódik, milyen gála ez az Oscar, ha a Maffiózókat egyetlen kategóriában sem jelölték. Majd időutazásra indul a filmtörténet legjelentősebb állomásait érintve, és egy Chaplin-filmbe is beugrik.

2004-ben egy moziban találkozunk vele, amint épp nagy nyugalomban veszi fel a filmet a saját kamerájával, majd Arnold Schwarzenegger meztelen Terminátor-szerepébe bújik, ahonnan a Fekete Gyöngy fedélzetére csöppen Jack Sparrow társaságában, végül pedig a Vágta trénere, Chris Cooper biztatja az újabb házigazda szerep elfogadására.

Az HBO-n magyar idő szerint február 26-án éjjel 1 órától élőben látható a vörös szőnyeges bevonulás, majd 2:30-tól egyenes adásban közvetítik az Oscar-gálát. A Golden Globe-díjátadóhoz hasonlóan most is beszámolnak majd weboldalukon élőben a ceremónia eseményeiről.

Február 29-én (szerdán) 19:45-kor pedig a vágott, feliratos változat látható az HBO-n.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek