Sokan úgy tartják, hogy a bölcsesség leginkább az idős és tapasztalt emberek kiváltsága. És ez így is van. Hiszen ők azok az emberek, akik a legnagyobb élettapasztalattal rendelkeznek, ők tudják, hogy milyen esetben, helyzetben mi a legjobb, amit tehetünk.

Fotó: Pixabay.com

Alább egy rövid interjút olvashatunk egy 101 éves nénivel, aki megosztott pár fontos élettapasztalatot, amelyből mindannyian tanulhatunk.

– Milyen tanácsot adna ma egy 20 éves fiatalnak?

– Soha ne adja fel, még akkor sem, ha számos akadályba ütközik, ami biztosan be is fog következni. De ezt leküzdve, mindent el lehet érni.

– Mi volt a legfontosabb lecke, amit megtanult életében?

– Azt, hogy legyünk őszinték. Nagyon ritkán hazudtam. Ha őszintén beszélsz az emberekkel, akkor ők is őszinték lesznek hozzád. A hazugság fenntartása sok energiát igényel.

– Mi kell ahhoz, hogy az ember 100 évig éljen?

– Beszélj kevesebbet, és hallgass többet. Mindig figyelj oda a tanácsokra, amit mondanak, mert sokat tanulhatsz belőlük.

– Mi lenne az az egy élmény, amelyet mindenképp ajánlana az embereknek, hogy próbáljanak ki életük során?

– Hogy lássanak és ismerjenek minél többet meg ebből a csodálatos világból, ami körülvesz bennünket. Utazzanak, amikor csal lehetőségük van.

– Ön szerint mi az élet legnagyobb titka?

– Sosem szabad panaszkodni. Élni kell. Sírjunk, nevessük, szeressünk, csalódjunk. Az élet mindenképp csodálatos, ezért minden reggel örülni és szeretni kell.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.