KuriózumEgyütt a Marsért!

Együtt a Marsért!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az elkövetkező évben a Mars expedíciókra szánt összegek 21%-al fognak csökkenni az előző évhez képest, jelentette be az Amerikai Űrkutatási Minisztérium.

Ilyen alapon a NASA arra kéri a Föld lakosságát, hogy a hiányzó összeget együttesen vállalják fel, valamint további ötletekkel is szolgálhatnak, amikkel a költségek hányadát csökkentheti az expedíció, mivel a Mars expedíciók alkalmával korábban begyűjtött talajminták élő mikroorganizmusokat tartalmaztak, és igen is a Marson földönkívüli élet van, ami eddig az első bolygó a Naprendszerben, a Föld után, ezzel a tulajdonságával, és igen is szükség van további kutatásokra.

A tudományos berkekben tevékenykedő emberek jól tudják, hogy mekkora harc folyik a kutatások finanszírozásáért, ugyanis köztudott, hogy amiben a politika érdekelt, oda szőrén-szálán ömlik a pénz. Olyan kutatásokat, amik jelenleg az érdekeltség középpontjában vannak könnyű finanszírozni, de a Mars körüli viták kezdik elveszteni érdeklődésüket, és az űrkutatók amiatt aggódnak, hogy a szükséges pénz rövid időn belül drasztikusan fog csökkenni, és kénytelenek lesznek teljesen befagyasztani a Mars programot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek