KuriózumEgyre több fiatal mond nemet az egyszer használatos műanyag, köszönhetően az "attenborough-effektusnak"

Egyre több fiatal mond nemet az egyszer használatos műanyag, köszönhetően az „attenborough-effektusnak”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Aki valaha is akár egy fél percre leült egy ismeretterjesztő csatorna műsora elé, az minden bizonnyal hallott David Attenborough nevéről. A csodálatos hangú természettudósból lett dokumentumfilmes szakember most a Netflix felületén került újra a vászonra a Blue Planet II, majd később az Our Planet produkciók keretein belül.

Magával ragadó előadásmódja és a tudományhoz, illetve a bolygónkhoz fűződő elhivatottsága még a legszkeptikusabb nézőket is magával ragadja, ezért is történhetett meg az, hogy a Blue Planet II debütálása után tömegek kezdték elutasítani az egyszer használatos műanyagok vásárlását.

A GlobalWebIndex által végzett kutatás szerint a filmet megtekintők 88%-a sokkal környezettudatosabbá vált, és aktívan elkezdett tenni a Földünk megmentéséért.

Ezt már olvastad? David Attenborough megrázó felvételekkel szemléltette az emberek hatását az élővilágra

Sőt a felmérés során az is kiderült, hogy az Egyesült Királyságbéli nézők körében minden harmadik személy most már pontosan tisztában van azzal, hogy mely csomagolóanyagok képesek a természetes lebomlásra, és melyek maradnak meg szemétként.

A felmérést vezető Chase Buckle az adatok közül külön kiemeli a fiatal generáció környezettudatosságát, ugyanis a filmek láttán a fiatalok körében is egyre erősebben fellángolt az igény a fenntarthatóság iránt, és azt hiszem a leginkább ebben mutatható ki a műsorok sikeressége.

Ezt már olvastad? David Attenborough figyelmeztette a világ vezetőit a tömeges kihalás veszélyére

A Netflix óriási eredményeket ért el a Földünkért tett törekvések terén, hiszen egy friss és trendi közeg által megismertette a fogyasztóit egy igencsak értékes és okos ember tudásával és gondolataival, amelyek következtében – ahogyan a számok is mutatják – egy elég nagy volumenű mozgalom indult el.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek