KuriózumEgymás kezét fogva jöttek a világra az egypetéjű ikrek

Egymás kezét fogva jöttek a világra az egypetéjű ikrek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Csak minden tízezer terhesség esetén fordul elő az, hogy közös magzatburokban fejlődjenek. Ez történt egy ohiói édesanya, Sarah Thistlethwait ikrei esetében is.

Képek: Akron Children's Hospital
Képek: Akron Children’s Hospital

A nőnek azt mondták az orvosai, hogy természetes úton nem eshet teherbe, ennek ellenére a matematikatanárként dolgozó nő másfél éve egészséges fiút szült, majd tavaly augusztusban kiderült, ikreket vár. Az igazi meglepetés ezután következett.

Kiderült ugyanis, hogy a kislányok közös magzatburokban fejlődtek, ráadásul a méhlepényen is osztoztak. Sarah nőgyógyásza, dr. Melissa Mancuso elmondta, a közös magzatburok esetén jóval magasabb a genetikai betegségek kockázata, ráadásul a köldökzsinór könnyen megfojthatja a magzatokat.

Az ohiói ikrek azonban teljesen egészségesen jöttek a világra, igaz nem természetes úton, hanem idő előtt, császármetszéssel. Az egész történetben legmeghatóbb része, hogy az ikrek egymás kezét fogták, amikor az orvosok kiemelték őket.

A boldog édesanya még mindig nem tudja elhinni, hogy lányai egymás kezét fogva jöttek világra. Születésük előtt is a legjobb barátok voltak, egész életükben azok maradnak – mondta Sara Thistlethwait.

Képek: Akron Children's Hospital
Képek: Akron Children’s Hospital

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek