HolotropikumEgy új módszer - le a cigivel!

Egy új módszer – le a cigivel!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Személy szerint dohányzom, de ha valaki a dohányzás hátrányait említi, elsősorban az ára, és a rá költött pénz jut eszembe – szégyen szemre háttérbe szorul a személyes egészségem. E cikkben egy újnak mondható leszokási módszert veszünk szemügyre, ami állítólag egészen jó eredményeket produkál.

A dohányzás valamikor a menőség, vagányság szimbóluma volt, és így is tüntették fel a filmeken, videókon, valamint a régebbi időkben egy luxuscikként tartották számon, így aki dohányzott, annak meg sem fordult a fejében, hogy leszokjon.

Dobd el a cigit

Manapság sokkal inkább elítélik a dohányzást, és a dohányszagú leheletet, ruhákat, dohányszagú újakat sem hajlandóak tolerálni. A dohányzástól megszabadulni azonban koránt sem olyan egyszerű, mint a csitt-csatt, és ezt első kézből is tudom.

A dohányzásról jó, ha tudjuk, hogy egyaránt alakít ki pszichikai és fizikai függőséget, vagyis egy elég komoly problémával állunk szemben. A fizikai függőség leküzdésére ma már vannak nikotintapaszok, biorezonancia kezelés, esetleg akupunktúra, és ezekkel észre sem vesszük, hogy a nikotin kitakarodott a szervezetünkből.

Időt kell hagynunk magunknak, ez a legfontosabb. A kilókat sem tudjuk egy nap alatt ledobni úgy, hogy az hosszútávú eredményt vonjon maga után. Tisztában kell lennünk azzal, hogy itt függőséget okozó szer, nikotin telepedett le a szervezetünkben, aminek ki kell tisztulnia, plusz a berögzült pszichikai mozdulatok, gesztusok is el kell tűnjenek. A négy hét alatt végig cigarettázhatunk, és a végén úgy tesszük le a koporsószeget, mint a pinty (állítják).

Első hét

Pszichikai felkészülés: lelkileg edzed magad a leszokásra, de még annyit cigarettázol, amennyit akarsz. Érdemes elolvasnunk Allan Carr: Rövid úton leszokni a dohányzásról c. könyvét. Ezek után senki sem tud úgy gondolni a cigarettára, mint annak előtte. Ezen a héten már úgy szívd a cigarettát, hogy közben „búcsú” is legyen.

Második hét: szívni, írni

Folytatódhat a korlátlan cigarettázás, ám ezen a héten már írd egy füzetbe, hogy pontosan hány szál cigarettát szívsz el naponta. Nem számít, hogy mennyit szívsz, de az igen, hogy miért: étkezés után, unalomból, nyugtatás képen stb. Írd le azt is, hogy milyen volt: jól esett, nagyon jól esett, kaparta a torkom, észre sem vettem. Hétvégén olvasd át, és figyeld meg, hogy milyen helyzetek késztetnek cigarettázásra.

Harmadik hét: kevesebb cigi

Ha eddig napi 20 szálat szívtál, most legyen mondjuk 15. Vége az “észre sem vettem” helyzeteknek. Ha szívsz, semmi egyebet ne csinálj. Ne párosítsd semmivel! Ne filmezz, ne beszélgess, ne tévézz közben. Kezdj el ehelyett meditálni! A cigarettázás közben végzett légzésgyakorlat “üresben” gyakorlása rendkívül egészséges és megnyugtató, frissítő. Gyakorold ezt ahelyett, hogy “csak úgy” rágyújtanál.

Negyedik hét: még kevesebb cigi

Cigarettáid számát drasztikusan csökkentsd le. Ha előzőleg 15 szál volt a napi mennyiség, most legyen 5. 4-6 szálnál többet ne szívj, és ezeket is csak egyedül, végig a cigarettára figyelve. A napi meditációkat pedig ne hagyd abba! Minden nap legyen 20 perced teljes csendben, magányban gyakorolni a légzéstechnikát.

Az ezt követő héten jelölj ki egy napot, amikor egyáltalán nem cigarettázol. Itt már szóba jöhetnek alternatív módok, mint például nikotintapasz. Ezt 3 hónapig kell hordani, és folyamatosan csökkenti a nikotin mennyiségét benned, noha már így is jó mennyiséget letudtál.

Végszóként pedig megemlítendő, hogy olyan szintre jutottál, ahonnan az azonnali leszokás sem okoz már gondot a szervezetnek, hiszen tudatilag és szervezetileg is ráhangolódtál a leszokásra. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy cserébe ne felejtsd el megjutalmazni magad, elvégre hatalmas dolgot tettél az egészségedért és önmagadért!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek