HolotropikumEgy új kutatás szerint a kék fény ugyan olyan vérnyomáscsökkentő hatással bír,...

Egy új kutatás szerint a kék fény ugyan olyan vérnyomáscsökkentő hatással bír, mint a gyógyszerek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kellemes, kék fény képes csökkenteni a magas vérnyomást!

Egy friss kutatásban 14 egészséges férfi kék fényre történő reakcióját vizsgálták meg, és kiderült, hogy a 30 perces terápiát követően a megemelkedett vérnyomásuk szépen a normális szintre jutott, szinte olyan hatékonysággal, ha gyógyszeres kezelést alkalmaztak volna.

A kutatók szerint ez annak köszönhető, hogy a kék fény hatására a szervezetben nitrogén-monoxid szabadul fel, amely ellazítja a vérereket, így az azokban lévő nyomás mérséklődik.

A Surrey és a düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem kutatói a férfiak testére 450 nm-es indigószínű fényt irányítottak pontosan 30 percen keresztül, ami megfelel a kinti fényhatásnak, csak itt nincsenek jelen a rákos betegséget előidéző, káros UV-sugarak.

Korábban megmérték a férfiak vérnyomását, és a kék fényű kezelést követően átlagosan 8 mm/Hg értékkel volt alacsonyabb a kísérletben résztvevők vérnyomása.

A tanulmány a European Journal of Preventive Cardiology szaklapban jelent meg, szerzője Christian Heiss, a Surrey Egyetem professzora szerint a kékfény terápia révén egy innovatív vérnyomásszabályzó módszer fejleszthető ki, így a jövőben akár gyógyszerek nélkül lehetne szabályozni a magas vérnyomást.

Elsősorban azoknak jelentene ez segítséget, akiknek nehezen lehet beállítani a vérnyomását, és akik gyakran szenvednek ezen készítmények mellékhatásától is, amilyen az émelygés, szédülés, fejfájás, hasmenés.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek