BlogEgy történet, ami megtanít arra, hogy jobban szeressük és értékeljük azokat az...

Egy történet, ami megtanít arra, hogy jobban szeressük és értékeljük azokat az embereket, akik mellettünk vannak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kínai idős hölgynek volt két nagy korsója, melyeket egyszerre tudott vinni a vállán, hiszen egy botot dugott át a fogantyújukon, és úgy szállította a vizet. Az egyik korsón volt egy repedés, a másik viszont hibátlan volt.

korso

Mire hazaért az öregasszony, a repedt korsó már csak félig volt vízzel tele, a másik korsóból természetesen egy csepp sem hiányzott. Így ment ez két évig, mindig egy fél korsó vízzel kevesebbel ért haza az asszony.

A hibátlan korsó büszke volt magára, míg a törött társa szégyenkezett amiatt, hogy nem tudja megtartani a vizet, ezért nagyon rosszul érezte magát.

Egyik nap azt mondta: „Szégyellem magam…ezen a repedésen keresztül sok víz elfolyik hazáig.”

A kedves öregasszony meghallotta ezt, és így felelt: „Észrevetted azt, hogy a te feleden mennyi gyönyörű virág nyílik, míg az út másik felén csak fű van? Ez azért van, mert észrevettem a repedésedet, és ezért arra a részre virágmagokat vetettem, hogy mialatt jövünk haza, te megöntözhesd. Két éve már ennek, és számtalan csodás virágot szedtem le és tettem a vázába. Ha te nem lennél ilyen, akkor virágok sem díszítenék a házamat.”

A tanulság: mindenkiben van hiba, senki sem tökéletes, és éppen emiatt annyira szép és meglepetésekkel teli az élet. Mindenkit úgy kell elfogadnunk, ahogyan van, és csakis a pozitív tulajdonságait vegyük észre, annak örüljünk.

Mindenkinek egy fantasztikusan szép őszi napot kívánunk! Gondoljatok az útszélen nyíló virágokra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek