KuriózumEgy orvos elmondta, mit látnak a haldokló betegek - a gyerekek teljesen...

Egy orvos elmondta, mit látnak a haldokló betegek – a gyerekek teljesen mást tapasztalnak, mint a felnőttek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Dr. Christopher Kerr, palliatív ellátásban dolgozó orvos elmondta, mit látnak a haldokló betegek, és azt mondja, a felnőttek és a gyerekek esetében ez nagyon különböző lehet.

Az orvos, aki évek óta tanulmányoz haldokló betegeket, azt mondja, gyakran vannak olyan álmaik és látomásaik, amelyek a szeretet érzését hagyják bennük, és amelyeknek segítségével békére lelnek.

A New York állambeli Buffalóban élő orvos szerint ezek a látomások gyakran segítenek a betegeknek megbirkózni azokkal a döntésekkel, amiket életük során meghoztak, akár élesen felvillanó emlékek, akár elképzelt dolgok révén.

Érdekes módon a gyerekek tapasztalatai jelentősen eltérnek a felnőttekétől, mivel a halálról való korlátozott felfogásuk miatt gyakran a képzeletükben találnak vigaszt.

Dr. Kerr azt is megjegyezte, hogy azok az emberek, akik a múltban bűncselekményeket követtek el, gyakran azokat az embereket látják a látomásaikban, akiknek ártottak. Elmesélte egy 40-es éveiben járó férfi történetét, aki drogfüggősége miatt élete nagy részét börtönben töltötte, és miközben rákban haldokolt, nyomasztó látomásokat tapasztalt arról, hogy támadnak rá azok, akiket a múltban megbántott. A férfi a látomások után azt kérte, hogy láthassa a lányát, hogy lemondhassa neki, mennyire szereti és bocsánatot kérhessen. A találkozás után a férfi végül békésen hunyt el – írja a Mirror.co.uk.

Az orvos több mint 1500 haldokló beteg tapasztalatait rögzítette, és sokat videón is megörökített. Dr. Kerr a kutatásai révén úgy véli, hogy a betegek nem tagadják a rossz és fájdalmas dolgokat, amelyek az életükben történtek, hanem szembenéznek azokkal, és meglepő módon használják fel ezeket a tapasztalatokat, hogy búcsút vegyenek az élettől.

Megosztotta egy másik beteg történetét is, aki tinédzserként részt vett a normandiai partraszállásban, és egész életében poszttraumás stresszel küzdött, anélkül, hogy segítséget kért volna.

„Olyan borzalmas élményei voltak, ahol testrészeket és véres vizet látott, és sikoltozott, és nem tudott pihenni. A betegeknek nyugodtnak kell lenniük és bizonyos mértékig el kell fogadniuk a helyzetüket ahhoz, hogy meghalhassanak” – magyarázta Dr. Kerr.

Egy nap azonban a betegnek sikerült egy rövid időre elaludnia, és Dr. Kerr később megkérdezte, mit álmodott. A férfi azt válaszolta, álmában átélte élete legszebb napját, amikor megkapta a leszerelési papírokat. Elmondta, hogy egy katona, akit nem ismert, odament hozzá, és azt mondta, el fognak menni érte. Ezt követően a férfi békésen elaludt, és elhunyt álmában.

„Az általánosan jellemző téma az, hogy a betegek megbékélnek az életükben hozott döntéseikkel” – magyarázta Dr. Kerr.

Az orvos ugyanakkor azt is elmondta, hogy érdekes módon a gyerekeknek teljesen más tapasztalataik vannak, mint a felnőtteknek, ami szerinte azért van, mert nem képesek megfelelő fogalmat alkotni a véglegességről vagy a halandóságról. De az is fontos tényező lehet, hogy nem ismernek senkit, aki meghalt volna, és akivel elképzelhetnék, hogy találkoznak a túlvilágon.

Dr. Kerr szerint a gyerekek emberek helyett sokszor állatokat látnak, akik azt az üzenetet közvetítik, hogy szeretve vannak és nincsenek egyedül. A gyerekek kreatívak és fantáziadúsak, és képzeletben képesek megteremteni egy biztonságos környezetet maguk körül. Egy látomást felidézve elmondta, hogy egy kislány például egy egész jelenetet elképzelt maga köré.

„Létrehozott magának egy kastélyt… volt egy medence, állatok vették körül, volt ott egy zongora is és egy ablak, amin meleg fény szűrődött be. Amikor megkérdeztem, hogy mit jelképez a kastély, azt mondta: Egy biztonságos helyet” – magyarázta az orvos.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek