Egy magyar férfi segített egy román asszonynak a magyarországi autópályán, 50 eurót kapott, és vissza szeretné adni neki: “Szégyellem, és nagyon sajnálom!”

A Nagyváradon született férfi üzenete felrobbantotta a Facebookot.

A Nagyváradon született, de Magyarországon élő magyar fiatalember azt a román nőt keresi, akinek az autópályán segített és aki 50 eurót adott neki köszönetként. A fiatalember vissza akarja adni a nőnek a pénzt, és szégyelli, hogy elvette. A történetet maga a férfi mesélte el a Facebookon, egy németországi román csoportban.

Mark elmondta, hogy szerda kora reggel, 5.30-kor, egy autót látott megállva az M1-en, Magyarországon, Németország irányában, és az autó mellett egy hölgy sírt, a kezében egy telefonnal. Mark egy kicsi, 3 évesnél fiatalabb gyermeket is látott az autóban. A nő, egyedül utazott a kicsivel. Mark segített neki és a nő 50 eurót adott neki. A férfi elfogadta, de öt óra múlva azt írta a Facebookon, hogy szégyelli, hogy ezt tette, és vissza szeretné adni a pénzt a nőnek. A férfi által románul írt szöveg, nyelvtani szempontból nem tökéletes, de a posztolást követően sokan megosztották és tucatnyi hozzászólás kísérte.

“Helló! Ma reggel is dolgozni indultam, mint általában és 5.30-kor, az M1-es autópályán kb. 20 km-rel Győr előtt, a belső sávban egy álló, fehér autóra lettem figyelmes. Ford C-MAX (a képen nem látható). “MA-MO 2. . 0 “(Mannheim?). A jobb első keréknél a gumiabroncs teljesen szétdurrant!!!

A hölgy az autó mellett állt, kezében a telefonnal, és sírt, de senki sem állt meg, hogy segítsen neki. (kivéve egy úriembert és jómagam). Megálltam és amikor kiszálltam az autóból, akkor láttam, kb. egy 2,5 éves gyerek is van az hátsó ülésen. Megkérdeztem (románul, hiszen bár Nagyváradról származom, és Magyarországon élek, biztos voltam abban, hogy román az autó tulajdonosa) tőle, hogy mi történt? Azt mondta, hogy eleinte remegett a kormánykerék, majd elvesztette az irányítást az autó felett, balra húzta a kormánykereket és megállt. Láttam egy foltot is az autó alatt …. Azt hittem, hogy fagyálló (nem … a légkondiból származó víz) … az előttem 2-3 perccel megálló úriember felhívta a 112-t, hogy hibaelhárítást kérjen, megpróbált szót érteni a hölggyel …. de egyszerűen kudarcot vallott … A hölgy attól tartott, hogy a hibaelhárítás nagy pénzösszeggel fogja terhelni őt. Én félig beszálltam az autóba, és jobbra kormányoztam azt a leálló sávba ….

Majd ellenőriztem az autót (szerelő vagyok) …. Nem találtam semmilyen problémát … semmi … a motor jól működött …a fagyálló nem folyt … csak hiányzott az abroncs … kerestem a tartalék kereket, és megtaláltam. Lecseréltem a kereket, majd tettem néhány métert az autóval …. minden rendben volt! Felhívtam a hölgy figyelmét arra, hogy a maximális sebesség 80-100 km / óra legyen! És ha lehetséges, vásároljon minél hamarabb egy gumiabroncsot!

A hölgy 50 eurót adott nekem (bár én nem kértem). Nem tudom, miért vettem el. Ha megtalálnám és küldene egy számlaszámot, minden további nélkül visszautalnám számára a pénzt. Szégyellem, hogy elfogadtam a pénzt, és sajnálom! Ha valaki felismeri a hölgyet, a családot vagy az autót, kérem, vegye fel a kapcsolatot velem privátban! Mindezt csak azért írtam le, hogy a hölgy családja tudja, hogy mi is történt valójában, és én meg azt szeretném tudni, hogy a hölgy biztonságosan megérkezett-e az otthonába? Ugyanis elfelejtettem megadni vagy kérni egy elérhetőséget … köszönöm, hogy elolvastátok és kérlek benneteket, hogy osszátok! Elnézést kérek a helyesírási hibák miatt!” – írta Mark a posztjában, amire az observatornews.ro figyelt fel.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.