KuriózumEgy karok nélküli nő csodálatos története

Egy karok nélküli nő csodálatos története

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Barbie Thomas 2 éves korában vesztette el karjait, amikor elektromos vezetékek mellett játszott és áthaladt rajta az áram a kezétől a lábáig. A két karja teljesen elhalt és vállból kellett amputálják.

barbie_thomas

Senki nem gondolta, hogy túl fogja élni. Ma 37 éves és megvalósította a lehetetlent: testépítő lett és modell.

„Hála az Úrnak, hogy élek” – meséli a hölgy, aki két fiával él Texasban.

Bevallása szerint soha nem engedhette meg magának, hogy negatív gondolatai támadjanak, mert akkor nem élte volna túl ezt az egészet és nem érte volna el mindezt. A pozitív gondolatok hajtották mindvégig.

„Azt tanították, hogy arra koncentráljak, amit meg tudok tenni, ne pedig arra, amit nem.” – mondta a bámulatos belső erővel rendelkező nő.

Barbie Thomas, 1

A fitnesz bajnokságokon nem csak szépen kidolgozott testük kell legyen a hölgyeknek, de egy kétperces gyakorlatot is be kell mutassanak, ami táncot és egyéb mozdulatokat tartalmaz. A tavalyi bajnokságon a bizottság annyira le volt nyűgözve Barbie teljesítményétől, hogy első alkalommal adtak át Inspirációs díjat.

„A legnehezebb sportot választotta” – mondja a bizottság egyik tagja, Miles Nuessle.

Édesanyja ígéretet tett Istennek, hogy ha lánya túléli a balesetet, akkor valaki lesz belőle. És csodával határos módon túlélte és valóban híres és tehetséges fitneszbajnok lett.

Rengeteg testi erőfeszítésébe került míg megtanult boldogulni a mindennapokban, arról nem is beszélve, hogy mekkora pszichikai erőfeszítésre volt szükség, hogy el tudja saját magát fogadni olyannak, amilyen és megtanuljon a dobozon kívül gondolkodni.

2003-ban kezdett el gyakorolni és versenyekre járni. Lassan haladt felfele a ranglétrán. Ma már úgy gondolja, hogy nagyon sok testi fogyatékkal élő ember számára példaként szolgálhat, hogy bizony minden lehetséges, csak tenni kell érte.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek