KuriózumEgy horvátországi kisvárosban 50 forintért vásárolható ingatlan – bárki lecsaphat az ajánlatra!

Egy horvátországi kisvárosban 50 forintért vásárolható ingatlan – bárki lecsaphat az ajánlatra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy horvátországi kisvárosban szimbolikus összegért árusítanak ingatlanokat, mindössze néhány feltétel mellett.

Az észak-horvátországi Légrádban házakat és építési telkeket kínálnak eladásra 0,15 dollárért, azaz 15 centért, vagyis gyakorlatilag ingyen, de a potenciális vevőknek meg kell felelniük bizonyos feltételeknek. 15 cent magyar forintban 53 forintnak felel meg.

A kérelmezőknek 45 év alattiaknak kell lenniük, házasságban vagy legalábbis elkötelezett párkapcsolatban kell élniük, nem lehetnek büntetett előéletűek, és még nem rendelkezhetnek más ingatlannal az országban – írja a Mirror.co.uk.

A majdnem ingyenes lakások a kisváros azon törekvésének részét képezik, hogy növelje 2000 fős lakosságát. A „houses for a penny” néven ismert program több mint öt évvel ezelőtt indult, 2018-ban, és eddig sikeresnek bizonyult.

A program bevezetése óta Légrádban megnőtt a gyerekek száma, és ennek köszönhetően a város elkezdhette építeni az első óvodáját.

„Összesen öt beköltözhető házat adtak el. Három család már beköltözött, és ami külön öröm számunkra, hogy mindhárom család új tagot köszöntött a beköltözés során. Ezzel megnőtt a bölcsődébe járó gyerekek száma a városban” – nyilatkozta Ivan Sabolić, Légrád polgármestere a helyi médiának.

A programot az olaszországi egyeurós házak projektjéhez hasonlítják. Olaszországban az elmúlt években tucatnyi településen hirdették meg az egyeurós ház programot, de ezek a házak egytől egyig teljes felújítást igényelnek.

Az urbanizáció következtében a vidéki olasz városokban folyamatosan csökken a lakosság száma, miközben a nagyvárosok és külvárosaik növekednek és túlnépesednek. Ennek következtében Olaszország néhány legvonzóbb és történelmileg legjelentősebb kis faluja elnéptelenedőben van. Ezért indult el az egyeurós ház program.

A lehetőség valóban csábítóan hangzik, a renoválások azonban több ezer dollárba kerülhetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek