KoktélEgy hónap alatt kétszer lett terhes a nő - kislányai bár nem...

Egy hónap alatt kétszer lett terhes a nő – kislányai bár nem ikrek, 3 évesen teljesen egyformák

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A herefordshire-i Sophie Small és férje, Jonathan egyszerűen csak bővíteni akarták a családjukat, de nem mindennapi történetük igazi médiaszenzációnak számított.

Sophie terhessége eléggé viharosan alakult, ráadásul csak akkor értették meg, miért különbözik annyira két kislányuk mérete, amikor a babák megszülettek.

A házaspárnak már volt egy kisfia, és Sophie nem aggódott különösebben a teherbe esés miatt, mivel első alkalommal is minden a tervek szerint alakult.

Fotó: Sophie Small/Facebook

Sophie és Jonathan 2019 szeptemberében kezdtek próbálkozni, de mivel úgy gondolták, nem jártak sikerrel, januárban tovább próbálkoztak, és hamarosan megkapták a hírt, miszerint ikreket várnak.

Sophie terhessége azonban több egészségügyi problémával kezdődött, borzalmas reggeli rosszullétek kínozták, és körülbelül 7-8 alkalommal került kórházba emiatt. A terhessége hetedik hetében tudta meg, hogy két babát vár, és az orvosok megállapították, hogy a két magzatnak meglepően különböző a mérete, de nem tudtak magyarázatot adni a dologra.

„Ikreket vártam, de az egyik nagyobb volt, mint a másik. Az orvosok tudták, hogy valami nincs rendben” – idézte fel a nő. Eszébe jutott ugyan, hogy az előző év decemberében többször is fejfájás kínozta, és úgy gondolta, talán terhes lehet, de aztán nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a dolognak.

Fotó: Sophie Small/Facebook

A terhesség 29. hetében felfedezte, hogy nem érzi az egyik magzat mozgását, és úgy tűnt, az orvosok kénytelenek lesznek beindítani a szülést, de végül sikerült gyógyszerekkel még egy kis időt nyerniük.

Sophie végül 2020 augusztusában adott életet kislányainak, Darcynak és Hollynak, és az orvosok megdöbbenve állapították meg, miért volt végig olyan különböző a két magzat mérete. Kiderült ugyanis, hogy a babák egy hónap különbséggel fogantak, és ezért növekedtek különböző ütemben.

„Két babát hordtam ki, akik a növekedés különböző stádiumaiban voltak, de ezt akkor nem tudtuk” – mondta az édesanya.

Fotó: Sophie Small/Facebook

Ezt a ritka jelenséget szuperfetációnak nevezik. Normál esetben a teherbe esés hatására leáll a havi peteérés, ám nagyon ritka esetekben előfordul, hogy mégis van még egy érett petesejt, és ha ez megtermékenyül és beágyazódik, ugyanúgy egészséges terhesség válhat belőle.

A két magzat növekedése közt 35%-os eltérés volt. Amikor a babák megszülettek, nem nyilvánították őket ikreknek, mivel 4 hét különbséggel fogantak.

Fotó: Sophie Small/Facebook

Sophie azt mondja, az emberek mindig megdöbbennek, amikor elmeséli nekik ezt a hihetetlen történetet: „Az emberek bolondnak néznek, amikor elmagyarázom, hogy Darcy két perccel idősebb, de négy héttel fiatalabb.”

Az édesanya azt is elárulta, hogy a lányok, akik most lesznek 3 évesek, gyakorlatilag teljesen egyformák, és olyan szoros kapcsolat van közöttük, mint a hagyományos ikertestvérek között.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek