KuriózumEgy fiatal lány megható élettörténete! Kétszer győzte le a rákot, majd egészségügyi...

Egy fiatal lány megható élettörténete! Kétszer győzte le a rákot, majd egészségügyi asszisztens lett belőle!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Montana Brown mindössze két éves volt, mikor az orvosok rákot diagnosztizáltak nála, amit kétszer is le kellett küzdenie fiatal kora ellenére. Ma 24 éves, és abban a kórházban dolgozik asszisztensi beosztásban, ahol annak idején ápolták.

Egy fiatal lány megható élettörténete! Kétszer győzte le a rákot, majd egészségügyi asszisztens lett belőle!

Kitartás, hihetetlen lelki erő, akarat, és némi makacsság! Mindez ahhoz kellett, hogy Montana Brown túlélje a rettegett kórt, nem is egyszer, hanem két alkalommal. A fiatal lány múlt héten kezdett dolgozni az AFLAC Cancer Centerben, amely Atlantában található, mert azt szeretné, hogy minél több ember legyőzze a rákot és ő ebben akar segíteni a pácienseknek.

Montana alig töltötte be a kétéves kórt, az orvosok megállapították, hogy rabdomioszarkómában szenved, amelyeket lágyrésztumoroknak neveznek magyarul, ez a gyerekkori daganatos betegségek 7 százalékát teszik ki, osztályozásuk eléggé nehézkes, és bárhol kialakulhatnak, ami így a kezelést is megnehezíti.

Egy évig kapott kemoterápiás kezelést az említett kórházban, a szülei mindent megadtak, hogy meggyógyuljon és normális gyerekkorban legyen része, ezért a kórházi szobában közösen néztek rajzfilmeket. Végül minden jól alakult, a kislány szépen felépült, és megkezdhette az iskolát, ahol bekerül a mazsorett csoportba, és tornászni is tanult. Montana 15 éves volt, mikor ismét rossz hírt kapott, a rák visszatért.

“Nagyon szerettem volna tagja maradni a mazsorett csoportnak, így keményen is edzettem, még 1,6 kilométereket is leszaladtam, anélkül hogy tudtam volna, hogy rákos vagyok. Nem voltak tünetek, de a szüleim valamit észrevettek rajtam” – mesélte Montana Brown.

Egy fiatal lány megható élettörténete! Kétszer győzte le a rákot, majd egészségügyi asszisztens lett belőle!

Az embert próbáló időszak így visszatért a lány életébe, minden héten kemoterápiára járt, sugárkezelést is kapott, de a legnehezebb az volt, mikor az orvosok eltiltották a tornától és a mazsorett csoporttól.

De a lány hálás az orvosoknak, akik nem csak az életét mentették meg, hanem példát is mutattak.

“Az itteni orvosok és asszisztensek nagyon jók voltak, és szerettek is, ezért döntöttem úgy, hogy én is szeretnék segíteni másoknak, és ezt a pályát választom majd” – mondta.

Miután a lány másodszor is legyőzte a rákot, egyetemre ment, ahol gyerek onkológusi asszisztensnek tanult, majd sikerült állást találnia ugyanabban a kórházban, ahol két alkalommal is megmentették az életét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek