BlogEgy édesanya őszinte levele: „Hálás vagyok ezért a csodálatos káoszért, amit anyaságnak...

Egy édesanya őszinte levele: „Hálás vagyok ezért a csodálatos káoszért, amit anyaságnak hívnak”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy anya levele, aki megértette, milyen szép a káosz, amelyben él, és rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, hogy édesanya lehet.

Egy édesanya őszinte levele: „Hálás vagyok ezért a csodálatos káoszért, amit anyaságnak hívnak”

Diana Spalding, egy édesanya, aki a mother.ly oldalon osztja meg tapasztalatait másokkal, és írt egy csodálatos, inspiráló nyílt levelet, ami minden édesanyához szól. Az alábbiakban ezt a levelet olvashatod.

„Naponta többször is mély levegőt veszek.

Szeretném azt mondani, hogy ezt azért teszem, mert légzőgyakorlatokat végzek, de legtöbbször inkább ezekkel a szavakkal sóhajtok fel: Rendben van, még három óra, amíg a gyerekek lefekszenek, és akkor fellélegezhetek.

Három kisgyerek, egy férj, egy teljes munkaidős állás, egy háztartás, egy kutya és még ezer dolog, amire oda kell figyelnem. Általános káosz, sok nyomorúság és kimerültség.

De ebben a káoszban rendkívül sok szépség rejlik. És amikor megállok és belegondolok, a lélegzetem is eláll.

Hálás vagyok, amikor meglátom a szennyeskosarat tele sáros ruhákkal, mert ez azt jelenti, hogy a gyerekeim a szabadban játszanak.

Hálás vagyok a koszos edényekkel teli mosogatóért, mert ez azt jelenti, hogy van mit ennünk.

Hálás vagyok az autóval megtett utakért, mert ez azt jelenti, hogy a gyerekeim iskolába járnak, és megfelelő oktatásban részesülnek.

Hálás vagyok a kávéért, nagyon hálás vagyok érte.

Hálás vagyok a „miértek” egész sorozatáért, mert ez azt jelenti, hogy a kicsik kíváncsiak a világra.

Hálás vagyok az orvosi időpontokért, mert ez azt jelenti, hogy részünk van egészségügyi ellátásban.

Hálás vagyok érte, hogy egy nagy házat kell kitakarítanom, mert ez azt jelenti, hogy van otthonunk.

Hálás vagyok azért, hogy a lelkesedés kifejezésének ezer módját kell kitalálnom, amikor a gyerekeim megmutatnak nekem valamit, mert ez azt jelenti, hogy be akarnak avatni az életükbe.

Hálás vagyok azért, hogy amikor gabonapelyhet adok a gyerekeimnek vacsorára, azt gondolják, hogy az ő fejükkel gondolkodom, nem pedig azt, hogy lusta vagyok.

Hálás vagyok azért, amikor a férjem nem veszi észre, hogy változtattam valamit a frizurámon, mert ez azt jelenti, hogy mindenképpen szépnek talál.

Hálás vagyok azért, hogy amikor náthás vagyok, olyan borzalmasan érzem magamat, mert ez azt jelenti, hogy amikor nem vagyok beteg, nagyon jól érzem magamat.

Hálás vagyok a határidőkért, a találkozókért és a munkahelyi stresszért, mert ez azt jelenti, hogy van egy munkám, amit szeretek, és ez nagyon fontos a számomra.

Hálás vagyok a meleg pulóverekért a hideg napokon.

Hálás vagyok az állandó tömegért és torlódásért, mert ez azt jelenti, hogy a szükségesnél több jutott nekünk, nem kevesebb.

Hálás vagyok azért, hogy soha nem érzem úgy, mintha elég idő állna a rendelkezésemre egy nap alatt, mert ez azt jelenti, hogy teljes életem van.

Hálás vagyok érte, hogy hiányoznak a barátaim, mert ez azt jelenti, hogy olyan kapcsolataim vannak, amelyek valóban mély érzéseket érdemelnek.

Hálás vagyok a célokért, mert ez azt jelenti, hogy tudok célokat kitűzni.

Hálás vagyok azokért a napokért, amikor a lányom felesel, mert ez azt jelenti, hogy elég magabiztosnak érzi magát ahhoz, hogy küzdjön azért, amiben hisz.

Hálás vagyok, amikor középső fiam megköveteli, hogy adjak neki pontosan 174 puszit, mielőtt kilépnék az ajtón, különösen akkor, amikor éppen nagy késésben vagyok, mert…nos, mert ez jelent mindent.

Hálás vagyok azért, hogy hiányoznak a barátaim, mert ez azt jelenti, hogy vannak barátaim.

Hálás vagyok azokért a pillanatokért, amikor a legkisebb fiam az ölembe fészkeli magát, és nem is akar onnan elmozdulni, mert ez azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát mellettem.

Hálás vagyok azért, amikor a férjem haragszik, ha nem töltünk együtt elég időt, mert ez azt jelenti, hogy szerető társam van.

Hálás vagyok azért a felháborodásért, amit a világgal szemben érzek, mert ez azt jelenti, hogy olyan közösségben élek, amelyért még mindig érdemes aggódnom.

Hálás vagyok a kutyámért, mert valóban nagyon tündéri.

Hálás vagyok azokért az alkalmakért, amikor fegyelmeznem kell magamat, hogy ne töltsek annyi időt a telefonom böngészésével, mert ez azt jelenti, hogy hozzáférésem van az információhoz és a technológiához.

Hálás vagyok azért, ha a gyerekeim nagyobb lelkesedéssel fogadják az apjukat, mint engem, mert ez azt jelenti, hogy a lehető legjobb apukát választottam a világon.

Hálás vagyok a vörösborért, a kandallóért és a sajtokért.

Hálás vagyok a teljes kimerültségért, ami a nap végén erőt vesz rajtam, mert ez azt jelenti, hogy élem az életemet.

Hálás vagyok az apró kezekért és az erős hangocskákért, amelyek minden reggel túl korán ébresztenek fel, mert nem tudnám elképzelni az életemet nélkülük.

Hálás vagyok azért, hogy megtanultam meglátni a szépséget a káoszban, mert itt nagy a káosz, de sok szépség van benne.

Hálás vagyok azért, hogy egy újabb évet tölthettem a családommal. Egy év, tele hisztivel, válogatással, ami az ételeket illeti, és olyan nyomorúságos pillanatokkal, mint a „nem akarom ezt a pulóvert viselni, mert szúr”, vagy „anyu, WC-papírra van szükségem”.

Mert ez azt jelenti, hogy én vagyok a világ legszerencsésebb anyukája!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek