Egy vállalkozó óriási tartozást halmozott fel, és nem tudta, miként keveredhet ki szorult helyzetéből. A hitelezői felé törlesztenie kellett az adósságot, a beszállítóit pedig minden nap ki kellett fizetnie valahogyan.

Egy demenciában szenvedő bácsi mentette meg a férfi vállalkozását. Fedezd fel a gazdagság titkos varázsát

Egy nap kiment a közeli parkba, hogy egy kicsit megnyugodjon, és megfeledkezzen a problémáiról. De az agya folyamatosan a megoldás-keresésen járt. Egyik pillanatban viszont megállt mellette egy idő ember.

– Miért aggódsz úgy? Segíthetek valamiben? – kérdezte a vállalkozótól.

A vállalkozó kétségbeesésében mindenről beszámolt az idős embernek, aki váratlanul felajánlotta, hogy tud segíteni. A kabátja zsebéből elővett egy csekkfüzetet.

– Ezt a pénzt kölcsön adom önnek, de egy év múlva vissza kell fizetnie az utolsó centig – mondta a segítő.

A vállalkozónak tátva maradt a szája, mivel látta, hogy az idős férfi félmillió dolláros csekket írt neki, de a vállalkozó még jobban meglepődött, mikor meglátta, hogy a csekket John Rockefeller írta alá.

– Így meg tudom menteni a cégemet – lelkendezett a vállalat vezetője, de nem használta fel a kapott pénzt, inkább betette a széfjébe, hogy biztonságba érezhesse magát, valamint a cégét, úgy döntött csak a legutolsó esetben fogja felhasználni, ha szükség lesz rá.

A vállalkozó egész évben keményen dolgozott, és lassan kezdte törleszteni a tartozásait, megszorító reformokat vezetett be, és egy éven belül ismét talpra állította a céget. Ígéretéhez híven visszament a parkba, hogy az idős férfinak visszaadja a csekket. Az ott is volt, egy padon ült. Mikor kezet rázott a bácsival, megköszönve neki, hogy megmentette a vállalkozását, egy asszisztens rohant oda hozzájuk.

– Na végre, hogy itt van. Már megint elszökött otthonról – mondta az ápoló az idős férfinak. – Remélem nem hitte el, amit magának mondott, ő nem John Rockefeller, hanem egy állandó gondozásra szoruló, idős bácsi, akin úrrá lett a demencia – világosította fel az ápoló a vállalkozót.

Mi ebben a tanulság?

Az, hogy a pénz nem minden, néha sokkal fontosabb az önbizalom, a kitartás, a megfontoltság, a fegyelem, amely igazán sikeressé és gazdaggá tehet mindenkit.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.