KuriózumEgy csepp víz a telefon kamerájára, és máris lenyűgöző fényképeket készíthetünk!

Egy csepp víz a telefon kamerájára, és máris lenyűgöző fényképeket készíthetünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ma már szinte mindenki okostelefont használ, amely nyilván attól is annyira intelligens, hogy akár profi képeket is készíthetünk vele. Akit érdekel a fotózás és rendelkezik ilyen okos készülékkel, mindenképp kukkantson bele az alábbi videóba. A srácok bemutatják, hogy miként kell érdekes alkotásokat összehozni.

fotokeszites2

A panoráma fotóhoz például két ember kell, a beállítást elindítva a fotós elkezdi 180 fokban lassan körbevinni a telefont, a modell pedig különböző pózokban fotóztatja magát. Itt fontos az időzítés, de a végeredmény miatt megéri precíznek lenni.

Egy másik beállításnak is köze van a panorámás fényképezéshez. Ebben az esetben, ha autókázás közben unatkozunk, indítsuk el az alkalmazást, és a környező utcákról, tájakról készítsünk felvételeket.

Egy távcső segítségével könnyedén rázummolhatunk tárgyakra, emberekre, szobrokra. Egyszerűen a lencséket tegyük a telefon kamerája elé, és kattintgassunk. Ráadásul a képkeret szép kör alakot kap.

Ha egy szívószál segítségével egy csepp vizet ráteszünk a telefon kamerájának lencséjére, szép makró fényképeket készíthetünk, akár apró rovarokról, bogarakról.

Az autók szélvédőjére kitett, a forróság visszaverésére szolgáló fólia pedig nagyszerűen bevethető, ha valakiről portrét akarunk készíteni.

Műanyag darabokból ügyes kis állványt fabrikálhatunk, amely rögzíti a telefont, így például kiküszöbölhető a bemozdulás. Szintén sokat segít, ha egy fényképezéshez szükséges kábelt is beszerzünk, így csak egy gombot kell megnyomni, nem kell a telefonon babrálni többet.

Vízalatti fotókat is könnyedén készíthetünk. Egy pohárra lesz mindössze szükség, bele kell tenni a telefont, majd mehet egy patakmederbe. Szép képek születhetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek