Napi LikeEgy 6 éves kislány tanítja a felnőtteket az élet értelmére

Egy 6 éves kislány tanítja a felnőtteket az élet értelmére

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokkal könnyebbnek és egyszerűbbnek tűnik az élet értelme, ha azt egy gyermek magyarázza el. Egy hatéves kislány a narrátora annak az animációs filmnek, ami olyan idős emberekről szól, akik életük elszalasztott lehetőségeiről beszélnek, és arról, hogy mennyire fontos álmaink megvalósítása.

rajz-video

A kislány ugyan nem szerzője a szövegnek, ám az ő hangján még hangsúlyosabbá válik az üzenet. Az idős emberek nem azokat a dolgokat bánták, amiket megcselekedtek, hanem azokat, amiket nem volt bátorságuk véghezvinni.

„Nem hagyhatod, hogy mások irányítsák az életed. Csakis te vagy, aki eldöntheted, mihez kezdesz a saját életeddel. Nincs olyan sikeres ember, akin mások legalább egyszer ne nevettek volna” – mondja a filmben a kislány.

„Képzeld el magad 90 évesen, ahogy a tornácon ülsz, és visszatekintesz addigi életedre. Mennyire szomorú lenne, ha életed végén úgy éreznéd, nem is éltél igazából. Ez a te életed, nem másé. Mindegy, hogy milyen elvárásokat támasztanak a szüleid, a társadalom, te vagy az, aki döntést hozol. Amikor este lefekszel és lehunyod a szemed, az egész világ eltűnik, reggel pedig minden újjászületik. Ez a te életed és te irányítod, hagyni kell, hogy a szíved eldöntse mi a jó. Mit fogsz mondani majd a jövőben azokról a gondolatokról, amelyeket sohasem engedtél szabadjára, azokról a könyvekről, amelyeket soha meg nem írtál, és azokról a szavakról, amelyeket soha nem mondtál ki, mert fáradt vagy ijedt voltál. Megértem, hogy a könnyebb utat választottad, de ha a nagyság könnyen elérhető volna, akkor egy csupa sikeres embert látnál magad körül: űrhajósokat, sportolókat, vagy szuperhősöket. De, amit látsz az emberek sokasága, akik a Facebookon találnak mindenféle mentséget maguk számára, szaporán gyűjtik a lájkokat, ugyanakkor nincsenek megelégedve magukkal. A győztesek és vesztesek közötti különbség a kitartásban rejlik. A tanítónénim egyszer egy mesét mondott a bambuszról, aminek öt év kell ahhoz, hogy napvilágot lásson. Vagyis öt évig gondozni, öntözni és vigyázni kell rá naponta, és ha egy nap is kimarad, a bambusz elszárad. Ám, ha kijött a földből, a hajtás öt hét alatt három méteresre nő. Az emberek nevetni fognak, amikor locsolod a földet, mivel nem látják azt, ami a szívedben lakozik. Látnak téged, de nincs víziójuk. Csakis neked van víziód, terved, elképzelésed, ezért hagyd, hogy nevessenek. Ne aggódj a megítélésedért. Tűzz ki egy célt és próbáld teljesíteni a nélkül, hogy sokat gondolkodnál. Csináld magadért, azért ami és aki valójában vagy, mert megérdemled. Éld az álmaidat!” – összegzi a filmben a kislány.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek