Egész biztosan találsz majd valakit, aki az igazi értéked alapján fog rád tekinteni!

Egy erőt adó történet következik. Olvasd el ezt a történetet, jobban fogod értékelni önmagad!

Egy férfi megszólítja Istent és megkérdi:

– Mennyit ér az életem, uram?

Isten egy követ nyomott a férfi kezében, majd így szólt:

– Menj, és derítsd ki ennek a kőnek az értékét.

A férfi megfogadta a tanácsot, elindult. Találkozott egy narancsot áruló férfival, akitől megkérdezte, hogy mennyit ér a kezében lévő kő.

– Add nekem a csillogó kövedet, és adok helyébe 12 narancsot – mondta az árus.

A férfinak nem tetszett az ötlet, így fogta a kövét, és továbbállt. Később az útja során találkozott egy burgonya árussal. Attól is megkérdezte, hogy mennyit ér a kő. A kereskedő adott volna érte egy zsák burgonyát, de a férfi nemet mondott.

Ahogy haladt tovább, megpillantott egy ékszerboltot, bement, feltette a kérdést. Az eladó 50 ezer dollárt ajánlott a kőért. A férfi töprengeni kezdett, de az ékszerkereskedő már 500 ezer dollárt ajánlott volna, csak megkaparinthassa a követ.

– Nem adhatom el a követ, értse meg. Én csak az értékét szeretném megtudni – mondta a férfi, majd kiment az üzletből.

Pár utcával arrébb egy drágaköveket áruló üzletet pillantott meg. Bement, odaadta a szakértőnek a követ. Az hosszasan vizsgálta, majd így szólt:

– Ha el is akarná adni ezt a követ, nincs az a pénz a világon, ami ennyit érne.

A férfi elámult, majd a kővel a kezében kisétált a boltból. Pár perc múlva megszólította Isten:

– Uram, kérlek áruld el, hogy mennyit ér ez a kő és az életem!

Isten így szólt:

– A választ, amit a narancs, a burgonya árusoktól, illetve az ékszerészektől kaptál, annak alapján megállapíthatod, hogy mennyit ér az életed. Az emberek annak alapján ítélnek meg, vagy értékelnek, amennyi információt tudnak rólad. De ne aggódj, biztos találsz majd egy olyan embert magad mellé, aki mindent tudni szeretne, rólad, ami veled kapcsolatos, és ez az ember igazán szeretni és értékelni fog téged.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top