KuriózumÉgéssérült sportolónőt tett címlapjára egy ausztrál női magazin

Égéssérült sportolónőt tett címlapjára egy ausztrál női magazin

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A női magazinok világszerte öldöklő versengést folytatnak azért, hogy a legszebb, legcsinosabb modelleket, színésznőket és sportolókat tegyenek hetente a címlapjaikra.

turia-pitt2

Az ausztrál Australian Women’s Weekly magazin ezen a héten azonban teljesen ellentmondott ennek a gyakorlatnak, és egy olyan ausztrál futónőt tett címlapjára, akinek teste 65 százalékban megégett egy három évvel ezelőtti bozóttűzben. Turia Pitt 2011-ben egy ultramaraton közben égett meg súlyosan, és voltak olyan pillanatok, amikor az életeben maradása is kétséges volt.

Helen McCabe, a magazin főszerkesztője elmondta, kezdetben Turiát kérték fel, hogy a feltörekvő és inspiráló ausztrál nők közül válassza azt, aki leginkább érdemes a címlapszerepre. Ám az első beszélgetés után a főszerkesztő már azon az állásponton volt, hogy a sportolónőnek senkit nem kell kiválasztani, ő maga lesz a kiválasztott. Az újságíró szerint nem lehet szavakba önteni a Turia lényéből áradó csodát, és még soha nem találkozott nála csodálatosabb emberrel.

turia-pitt

Turia Pitt felépülése óta könyvet írt, és motivációs trénerként előadásokat tart világszerte. A sporttal sem hagyott fel, hisz bejárta a kínai Nagy Falat, jótékonykodás céljából átúszta az ausztrál Argyle tavat, hogy pénzt gyűjtsön a fejlődő országokban műtétre váró betegek megsegítésére.

A fiatal nő, amikor értesült arról, hogy az ismert arcok helyett ő kerül címlapra, elmondhatatlanul meghatódott. Elmondása szerint számára ez azt jelenti, hogy a magabiztosság egyenértékű a külső szépséggel. A magát a világ legszerencsésebb lányának tartó Turia hozzátette: a Földön nagyon sok szép nő él, akinek nincs, vagy csak kevés önbizalma van, és ez az, amin közösen változtatni kell.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek