BlogEgy édesanya levele a kislányához: „Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja!"

Egy édesanya levele a kislányához: „Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ez az őszinte levél a mi szívünket teljesen elrabolta, ezért úgy döntöttünk, megosztjuk olvasóinkkal is. A sorok írója egy pakisztáni édesanya, Daniyah Sehar, aki a levelet kislányának címezte. Az üzenet örökérvényű, az édesanyák legfőbb vágyát tartalmazza, azaz, hogy a gyermekük rátaláljon a boldogság útjára.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Daniyah Sehar jelenleg Lahore-ban él. Szabadúszó író és amatőr fényképész is. Kommunikációt és angol irodalmat tanult.

Édes kislányom!

Olyan, mintha tegnap születtél volna. Emlékszem, mikor először a karjaimba vettelek, annyira picuri és törékeny voltál. Fogtad az ujjamat a parányi kezeddel, és rám mosolyogtál. Ez az emlék örökre bevésődött a szívembe és az emlékezetembe.

Drágám, néhány dolgot meg szeretnék osztani veled: a tapasztalataimat és a gondolataimat. Ezt a levelet majd később bármikor előveheted, ha úgy érzed, szükséged van egy kis útmutatásra, biztató reménysugárra.

A legfontosabb az, hogy azt csináld, ami igazán boldoggá tesz. Úgy élj, ahogyan a szíved diktálja. Ne utánozz senkit, maradj hűséges önmagadhoz, ne tettesd magad, hogy más vagy, csak azért, hogy valaki elvárásainak megfelelhess. Ez a világ sajnos arra kényszerít sok embert, hogy maszkot viseljen. Ezt te soha ne engedd! Ha valaki szerelmes lesz beléd, önmagadért szeressen.

A világ csodálatos hely, de néha az élet kemény is tud lenni. Isten háza mindig is a szeretet köveiből épült, ezért ha úgy érzed, térj be oda, mert ott megnyugvásra lelsz. Tárd ki a szíved, fogadd be a jót, és ne hagyd, hogy a negatív erők és emberek befolyásoljanak. Válaszd az optimizmust a pesszimizmus helyett. A lelked mélyén rejtőző gyereket őrizd meg, hiszen ha ez sikerül, a boldogság és az öröm megtalál majd.

Édes gyermekem! Azt olvastam valahol, hogy minden ember élete, a Jóisten keze által megírt mese. De lesz olyan korszak, amikor úgy gondolod, hogy ez nem igaz, mert azt érzed majd, hogy az életed nem éppen mesébe illő. Ekkor szeretném, ha emlékeznél, hogy a mesékben is vannak gonosztevők, akik megnehezítik a hős életét. A megoldás az, hogy legyőzd ezeket a negatív szereplőket, és a saját démonjaidat is.

Légy merész, bátor, és higgy az álmaidban. Légy nagyon boldog!

Szeretlek, drága kislányom!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek