UtazásEbben a csodálatos városban az emberek politika, vallás és pénz nélkül élnek!

Ebben a csodálatos városban az emberek politika, vallás és pénz nélkül élnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ebben a városban ismeretlen a politizálás, a vallás és a pénz!

Ebben a csodálatos városban az emberek politika, vallás és pénz nélkül élnek!

Képzeljünk el egy olyan világot, ahol nincs szükség vallásra, ahol a lakóknak eszükbe se jut az a szó, hogy politika, és ahol a jelenlegi pénznek nincs semmilyen értéke. Nehéz még csak bele gondolni, hogy másképp is élhetnénk az életünket, és a fogyasztói társadalmon kívül más szempontok is érvényesülhetnek, ahol nem mondják meg a templomban, hogy milyen erkölcsök szerint kell élni, ahol nem aszerint hozzák a döntéseket, hogy melyik politikus mennyire gazdag.

De bármennyire is hihetetlen, közel 50 éve már létezik egy ilyen hely a földön, mégpedig a dél-indiai Puduccseri szövetségi területen, a neve Auroville.

Ez a hely voltaképpen egy spirituális központ, amelyet Mirra Alfassa alapított 1968. február 28-án 5 ezer ember jelenlétében. Az asszonyt később csak “Anya”-ként emlegették, aki nagyon sokat dolgozott, hogy létrehozza ezt az egyenlőségen, megértésen, új tudatosságon, fenntartható fejlődésen alapuló közösséget.

Alfassa szerint: “Azok, akik elégedettek jelenlegi életükkel, a világgal, ahogyan ma zajlanak a dolgok, azok úgy gondolják, hogy semmi szükség nincs arra, hogy Auroville létezzen”.

503 Service Unavailable No server is available to handle this request.

A kezdeményezést az UNESCO is üdvözölte, “ahol a világ számos kultúrájából érkező ember megtapasztalhatja az emberiség közös értékeinek, a szépségnek, a rendelkezésre álló természeti források tudatos felhasználásnak fontosságát.”

Céljuk az, hogy az ott élők minél közelebbi kapcsolatba kerüljenek az anyatermészettel. Jelenleg mintegy 50 nemzet tagjai élnek Auroville-ben, ahol nem léteznek hatalmi struktúrák. 2014-es adatok szerint 2400-an élnek a városban, amely négy egységre van osztva: van egy kulturális, egy ipari, egy nemzetközi és egy lakó zóna. 15 hektáron 150 farmon dolgoznak az emberek, ezzel fenntartva magukat, jólétben, békében, nyugalomban, teljesen környezetbarát módon.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek