KuriózumDrakula kastélyában Halloweeneznek az amerikai mágnások: Elon Musk mellett Angelina Jolie is...

Drakula kastélyában Halloweeneznek az amerikai mágnások: Elon Musk mellett Angelina Jolie is hivatalos a buliba

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amerikában hatalmas buli a Halloween, ami már hozzánk is begyűrűzött, ám a mostani hírünk azért érdekes, mert amerikai mágnások kibérelték az erdélyi Bran kastélyt, hogy ott töltsék az egyik legnagyobb amerikai ünnepet. Peter Thiel amerikai üzletember már megérkezett Bukarestbe partnerével, Matt Danzeisennel.

Amerikai milliárdosoktól lesz hangos a tölcsvári kastély, ugyanis Peter Thiel amerikai mágnás kibérelte a Drakuláról elhíresült kastély, és olyan neves üzletembereket hívott meg, mint Serghey Brin (a Google alapítója), Luke Nosek (a PayPal társalapítója), Steve Jurvetson (a Hotmail alapítója és a Space X jelenlegi igazgatósági tagja), Larry Page (a Google társalapítója), de úgy tudjuk, hogy a partyra Angelina Jolie is meghívást kapott. Julia Sandstrom Instagram oldalán jelentkezett be, helikopterrel érkezett a kastélyhoz.

A román hírportálok szerint több mint 200 híres ember kapott meghívást a rendezvényre. A vendégek egy része már megérkezett Romániába, egy magángéppel szálltak le a román fővárosban, biztonságukért egy svéd cég gondoskodik. Csaknem 20 biztonsági ember védi a milliárdosokat, a meghívottak egy egyedi kód alapján léphetnek majd be az eseményre.

Peter Thiel Brassóban ebédelt (kép fent), a partyra egy román üzletembert hívták meg, Ovidiu Toma (fotó lent) a CryptoDATA alapítója

A meghívottak már tegnap este megérkeztek Brassó Poianára, ahol tradicionális ételeket ettek, helyi zenészek szórakoztatták őket, de a tábortűz sem maradhatott el.

A részletek azután derültek ki, hogy néhány résztvevő képeket tett közzé a közösségi médiában. Trónok harca ihlette ruhákat viseltek, és néhányan maszkokkal vagy festményekkel takarták el az arcukat. A különleges effektek és a diszkrét világítás fokozta a hangulatot.

Elon Musk 20.38-kor közzétett tweetje „A frissen sült kenyér és sütemény az élet nagy örömei közé tartozik” üzenettel megerősítette Elon Musk jelenlétét a partin. A fogadó, ahol a milliárdosok buliztak, híres a frissen sült kenyérről, amelyet a vendégek asztalára hoznak.

Julia Sandstrom helikopterrel érkezett Brassóba

Vasárnap este a vendégek a tölcsvári kastélyban buliznak, források szerint az egész kastélyt lefoglalták egy „amerikai csoport” számára.

A történelmi épület képviselői pedig megerősítették, hogy vasárnap és a következő napokban minden „magánrendezvényekre” van fenntartva. A sziklára épült tölcsvári kastélyban napjainkban múzeum található. A fő ok, amiért a külföldi turisták tölcsvári/Bran várát választják, a körülötte kialakult legenda. Erdély legjellemzőbb legendája, Drakula vagy Vlad, a karóbahúzó legendája tagadhatatlanul Bran várához kötődik.

Drakula gróf mítosza Bram Stoker ír író 1897-ben Nagy-Britanniában megjelent „Drakula” című regényén alapul. A Drakula szereplői az író fantáziájának eredményei, de Drakula gróf tettei és végzete a gonosz erők, például a vámpírok és az élőhalottak létezéséről szóló közhiedelmeken alapulnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek