KuriózumDobozolt levegőt ad el agy kínai milliomos

Dobozolt levegőt ad el agy kínai milliomos

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már rég nem rejtik véka alá, hogy Kína súlyos levegőszennyezéssel küzd, és az olyan nagyvárosok, mint Tajvan, egyre gyakrabban teszik kötelezővé a gázmaszkok viseletét napközben. Egy híres kínai üzletember ennek hatására friss levegőt kezdett el dobozolni, és 0,80 dollárért értékesíti a piacon.

Chen Guanbiao hazájában jómódú, sikeres üzletembernek számít, aki rengeteg filantropikus programból veszi ki a részét. Legutóbb azt találta ki, hogy a friss levegőt porciózza, és azt adja el, mivel manapság Kínának úgy néz ki ebből van a legnagyobb hiánya.

Chen szándékosan választotta e harsány utat véleményének kinyilatkoztatására. A levegőt (még most sem hiszem el) Tajvan egyik ősi, kisebbségi vidékéről “szerzi be”, a Jiangxi hegyvidéki településről. “Csak felnyitod a doboz flepniét, aztán mélyet szippantasz a dobozból” – mondta Chen. Ezen kívül minden kanna egy kis chippel is el van látva, ami automatikusan zárolja a dobozt, ha töltéskor már nem friss levegőt pumpálódik bele.

Chen ötletét először augusztusban tárta a nyilvánosság elé, de ahogy számítani lehetett, heves ellenzést és kigúnyolást kapott – elsősorban az internetes fórumokon. Chen így sem adta fel, és komoly marketing stratégiát dolgozott ki a “Brother Biao” termékre. Bevételének lényeges részét a Kínai katonaságnak adományozza, a Diaoyu sziget védelmezése érdekében, ami ugyan csak emberbarát fellépés. Ezen felül elárulta, hogy minden egyes üres kannát 10 év múlva 7 dollár körüli áron fog visszavásárolni.

Támadható, hogy Chen csúfos profitszerzési ambíciókkal lépett a piacra, de ha azt nézzük, hogy már most is milliárdos, lehet, ha nem ez a motivációja. Azt nyilatkozta, hogy csak azért kezdett ebbe bele, hogy megmutassa, kompetenciái révén szinte bármit értékesíteni tud.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek