LélektárDecember 8 - Az év utolsó teliholdja (az Ikrekben), a Hosszú Éjszaka...

December 8 – Az év utolsó teliholdja (az Ikrekben), a Hosszú Éjszaka Holdja, avagy A TÜRELEM-TESZT

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vegyél mély levegőt, gondolatban számolj el tízig, húzd ki magad, és vágj bele! Izgalmas időszak elébe nézünk, tele teljesítményekkel, tettekkel, sikerekkel, de felfokozott érzelmekkel is. Az év utolsó teliholdja különleges aspektust hoz létre a Mars retrográd jegyével, ezzel pedig próbára teszi a türelmünket. Azokat viszont, akik tudják, hogyan kell hasznosan várni, cselekedni amikor kell, és szépen, egészségesen tudatosítani, az univerzum bőségesen megjutalmazza.

2022 utolsó teliholdja december 8-án következik be, és ugyanazzal a kihívásokkal teli és intenzív erővel zárja az évet, mint amit az év folyamán gyakran tapasztaltunk. Ez a telihold a 16. fokra esik az Ikrek jegyében, és szembenállást hoz létre a Nyilasban lévő Nappal – ezáltal minden csillagjegyre hatással van, de elsősorban az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak szülöttjeit befolyásolja.

Az év utolsó teliholdját egyébként hidegholdként vagy a hosszú éjszaka holdjaként is nevezik, a népi kultúrában.

Ha azt hinnéd, decemberben végre hátradőlhetsz, és lassúra veheted a tempót, tévedsz. Az Ikrek jegyében alakuló idei utolsó telihold megmutatja, még mindig van mit tenni, min dolgozni. Bár kényelemre, békére, stabilitásra vágyunk, és mindezt meg is fogjuk kapni, előbb viszont meg kell teremtenünk magunknak az ezekhez szükséges feltételeket.

A december 8-i telihold együttállást alkot a Marssal – ez különleges energiával ruházza fel az égitestet, mely prizmaként vetíti ránk a Marstól kapott tettvágyat, bátorságot, az égető késztetést arra, hogy kezdeményezzünk, hogy minden pillanatot megragadjunk, hogy megvalósítsuk az álmainkat már most, még az új év kezdete előtt.

A Mars a lelkünket is optimizmussal tölti fel, sokkal színesebbnek, élénkebbnek és szenvedélyesebbnek látunk mindent, és nem habozunk kiállni magunkért és szeretteinkért, ha kell, vagy egy olyan eszme, elv vagy ügy mellett, amiben teljes szívvel hiszünk.

A vörös bolygó a sorsunkkal is szembesíthet minket olyan múltbeli események, régi viselkedésminták által, melyek új kontextusban köszönnek vissza, deja vu életképekkel és furcsa véletlenekkel, melyek szinte sokkolnak bennünket, mert meghaladják racionális felfogóképességünket.

Ugyanez az együttállás viszont felébresztheti bennünk a frusztráció érzését is: lesznek pillanatok, amikor úgy érezzük, egyre távolabb kerülünk a céljainktól, ahelyett, hogy közelednénk feléjük, vagy elveszítjük a fókuszt a saját sorsunkkal kapcsolatban. De itt jön képbe a türelem-lecke, melyet meg kell tanulnunk ahhoz, hogy a dolgok a helyükre kerüljenek, természetesen és könnyedén.

Újra átélhetünk olyan múltbeli negatív, romboló érzelmeket, melyeket mélyen eltemettünk magunkban, és amiket nem szeretnénk újra megtapasztalni, csak most más szemszögből, érettebben, tudatosabban. Mintha kapnánk egy második esélyt, hogy helyrehozzuk a régi rossz cselekedeteinket, hogy tanulva a tapasztalatainkból, másképp, ésszel rendezzük a dolgainkat.

Ami a szerelmi kapcsolatokat illeti, a Mars-Ikrek-telihold hármas ezekre is hatással lesz – felfokozzák a kommunikációt, nemcsak szavakban, hanem az intimitás, a meghittség és a szexualitás szintjén is. De jó lesz óvakodnod az érzelmi kitörésektől – emlékeztesd magad: mély levegő, tízig elszámol. Ne engedd, hogy az impulzivitás olyan irányba terelje a kapcsolatot, ahová nem szeretnéd. Légy higgadt, türelmes, és gondolkodj, mielőtt cselekszel. A szavaidat pedig úgy válogasd meg, hogy ne bánts meg senkit ártatlanul.

Ha úgy érzed, nem bírod elviselni az érzelmi terhet, hogy nem tudod mindezt kezelni, akkor se a szeretteiden vezesd le a feszültséget – beszélj előbb magaddal. Milyen érzelmeket kell meggyógyítanom? Milyen múltbéli eseményen nem sikerült túljutnom, ha egy szó így kiborít engem? Nem rajtam múlik a boldogságom? Miért teszek irreális elvárásokat a másik vállára? Ha sikerül megtalálnunk a választ a kérdéseinkre, ha elég bátrak vagyunk, hogy bevalljunk dolgokat magunknak, akkor minden frusztrációnk szertefoszlik, és fel tudjuk oldani, el tudjuk engedni azokat a tudatalattinkban eltemetett szorongásokat, sérelmeket, melyek még most is kihatnak az életünkre.

Szerencsére a Szaturnusz, az idő bolygója is belép majd a képbe, és egy nagyon szükséges adag türelemmel ruház fel minket, hogy erőnk legyen kitartani. Nem feltétlenül kell mindennek a mi tempónkban és vágyaink szerint történnie, néha engednünk kell, hogy az univerzum és az egyetemes időzítés végezze a dolgát.

A Neptunusz is aktív ebben a holdhónapban, ami kiélesíti az intuíciónkat, és megerősíti azokat a érzéseket, dolgokat, amelyeket a lelkünk mélyén sejtettünk vagy tudtunk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek