InterjúDancs Annamari: A jó szó és mosoly nem kerül pénzbe

Dancs Annamari: A jó szó és mosoly nem kerül pénzbe

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Dancs Annamarit most kezdik felfedezni Magyarországon, hiszen egyre több darabban szerepel a Budapesti Operettszínházban, Erdélyben szinte nincs olyan, aki nem hallotta volna a nevét, dalait. Vele beszélgettünk. Dancs Annamari emberközelben.

Álmaink úgy tudnak formát ölteni, ha folyamatosan célként tartjuk őket szem előtt. Megosztanál velünk egy álmot, amelyből cél és aztán valóság lett?

– Halak a csillagjegyem és álmodozó típus vagyok, azt vallom, hogy valóban az álmaink tudnak előre vinni bennünket a céljaink megvalósításában. Talán az egyik legkiemelkedőbb vágyam évekkel ezelőtt az volt, hogy a híres Budapesti Operettszínházban játszhassak egyszer, akár csak egy gálaműsor erejéig is. Aztán bátrabb lettem és a vágyaimat tettek követték, kértem a direktor úrtól egy meghallgatást, mondjon véleményt rólam, hogy érdemes-e a klasszikus műfajban gondolkodnom a jövőben. A legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy a meghallgatást követően egy szerepet ajánl fel, és mégis ez történt. Nyilván az álmaink megvalósításáért tenni kell, sokat dolgozni és kitartani mellettük, de igenis vallom, hogy az álmok egyrésze megvalósítható – természetesen csak azok , amelyek a reális határokon belül mozognak.

A szakmai fejlődéssel párhuzamosan világképünk, értékeink és személyiségünk is fejlődik. Mi az, amivel a zenei pályafutásod ehhez hozzájárult?

– Rengeteget tanultam, tapasztaltam az elmúlt évek során. A világot, más országokat járva, más kultúrákat megismerve azt hiszem sokat fejlődött a személyiségem is, nyitottabban gondolkodok sok mindenről, és ugyanakkor a székely temperamentum valamilyen szinten megmaradt bennem. Az, amit otthonról hoztam magammal eleve meghatározó volt az énekesi mivoltomban, ha nincs az a neveltetésem, küzdési vágyam, de ugyanakkor a fegyelmem és a színpad iránti alázatom, talán akkor nem tartok itt , ahol ma. Viszont, ahhoz hogy a pop-szakmában, vagy akár a színházi világban is helyt tudj állni, el kell fogadni bizonyos alapszabályokat és ezekkel tudni kell együtt létezni.

Dancs Annamari a Miss Saigon musicalben

Mindenki természetes, a számára legmegfelelőbb módon halad életútján, de időnként útkereszteződésekhez érünk és választanunk kell. Te mire alapozod a választásaidat?

– Amikor egy fontos döntés előtt állok , olyankor első sorban a megérzéseimre hallgatok. Ha valami új feladat adódik, és én egyből ”belebolondulok”, értem ezalatt azt, hogy csak az van a fejemben, és arra koncentrálok, akkor biztos , hogy jó döntés lesz, ha belevágok. Természetesen a családom véleményét kikérem a legtöbb esetben, hiszen vannak dolgok, amiket ok józanabbul látnak , mint én. De a megérzéseim mindig valahogy jól működtek, és ami a legfontosabb, hogy sosem szabad félni az újtól, bízni kell abban, hogy az azért adatott, hogy valami jó legyen belőle… ha mégsem jól sül el, akkor nyilván annak is oka van, én a kudarcot is tanulságnak, jó leckének értelmezem.

A szabadság érzése lételemünk, melyek azok a pillanatok amikor felhőtlenül szabadnak érzed magad?

– Amikor otthon vagyok Sepsiszentgyörgyön, a szüleimnél, akkor érzem leginkább szabadnak magam. Olyankor az otthoni energiák is feltöltenek, és megújult erővel folytatom a koncertezést , az előadásokat. Én mindig azt mondom, hogy két fajta ember létezik: aki ragaszkodik a szülőföldjéhez, és aki nem.

Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté egy párt alkotnak

Hogyan szoktad kényeztetni testedet- lelkedet?

– Ha kényeztetés, akkor mindenképp wellness. Imádom a vizet, a szaunát, a masszást, az illó- és masszázsolajokat. Ezt a test-kényeztetést persze még a test-edzés, a szabad levegőn való futás is kiegészíti. A lelkem ápolására akár egy jó könyv, akár egy jó séta az erdőben, akár egy jó baráti beszélgetés is jól tud esni, de az igazi lélek-balzsam, ha a színpadon lehetek, énekelhetek, és a közönség arcán láthatom, hogy attól, amit művelek jól érzik magukat.

Van egy kedvenc idézeted vagy közmondásod amely jelen van a hétköznapjaidban?

– Anyukám örökzöld mondása kíséri végig a napjaimat: „ A jó szó és mosoly nem kerül pénzbe” … és mennyire igaz, ajánlom mindenkinek, próbálja ki!

Dancs Annamari a Csárdáskirálynőben

Játszunk! Ha kifognád a három kívánságot teljesítő aranyhalat mit kérnél tőle?

– Egészséget, szeretetet, és összetartó családot. Ez a három dolog a legfontosabb a világon , minden más apróság és megteremthető az életünk során…

Dancs Annamari a Honfoglalás című musicalben

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek