KuriózumDalai Láma: “Az életben az a legfontosabb, hogy boldogok legyünk!”

Dalai Láma: “Az életben az a legfontosabb, hogy boldogok legyünk!”

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A Dalai Láma jótanácsait, világról alkotott felfogását, gondolatait érdemes megismerni. Az alábbiakban Howard C. Cutler könyvéből derül ki, hogy mit gondol az élet értelméről a legmagasabb fokozatú buddhista tanító, vezető.

dalai-lama

“A Dalai Láma nézetei egy 2500 éves hitrendszerre nyúlik vissza, amelyet a jóérzés, a megértés és a modern problémákra megoldást kínáló törekvések jellemeznek. Ő azért képes a világ gondjait különféle perspektívákból látni, mert bejárta a bolygónkat, és nagyon sok emberrel, kultúrával találkozott, szegényekkel, gazdagokkal. Beszélgetett tudósokkal, vallási és politikai vezetőkkel egyaránt. Ennek köszönhetően ma a Dalai Láma egy átfogó, realista, mégis pozitív képet tud festeni az aktuális világról, és megoldásokat is kínál a problémáinkra” – írja könyvében Howard C. Cutler.

És most következzen maga a Dalai Láma gondolata az életről, annak értelméről.

“Foglalkozzunk azzal, ami igazán fontos az életben. Mindig a pozitív szemlélet legyen a célunk. Nem azért születtünk meg, hogy bajt csináljunk, bajba keveredjünk, negatív gondolatok árasszanak el bennünket. Próbáljunk meg a jó élményeinkre, történésekre összpontosítani, legyünk emberségesek, együttérzőek egymással. Így az életünk sokkal boldogabb, békésebb lesz” – véli a Dalai Láma.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek